Det har vært en lang reise for Danny Drinkwater, men nå er han klar til å debutere for det engelske landslaget når de tar i mot Tyskland på lørdag. 26-åringen har hatt en fantastisk sesong for Leicester denne sesongen.

- Det er han som styrer alt. Det er han som trekker i trådene og passer på at alle trekker i samme retning, samt spiller ballen der den må spilles, hyllet lagkamerat Jamie Vardy under pressetreffet torsdag ettermiddag, ifølge den engelske avisa The Times.

Fem minutter

Hovedpersonen selv innrømmet at han syns alt sammen virket litt uvirkelig da han fikk telefonen fra Roy Hodgson.

- Jeg trodde ikke jeg skulle bli kalt opp. Dette er vanvittig. Hver spiller drømmer om å få spille for landet sitt, men når vi fikk meldingen på trening så var det fem minutter med galskap, avslører Drinkwater.

Midtbanepartner N'Golo Kanté fikk også meldingen om at han skulle få sjansen for Frankrike, men det er historien til Drinkwater som vekker mest oppsikt i England.

For i 2012 fikk han beskjed om at han ikke lenger ville bli satset på av Manchester United og daværende manager Sir Alex Ferguson. Overgangen til Leicester skulle vise seg å være rett steg.

Det næremste Drinkwater kom Uniteds a-stall var en benktilværelse mot Hull City i 2009. Da hadde United allerede vunnet ligaen og gjorde seg klare til Champions League-finale mot Barcelona.

- Jeg hadde spillere som Paul Scholes foran meg i køen, så hva skal jeg egentlig gjøre? Du må se på han som et idol. Jeg har fulgt med på han siden jeg var guttunge, fortalte Drinkwater som også innrømmet at hans hjerte fortsatt banker for de røde fra Manchester.

United-exit og bunnen

Utlån til klubber for Huddersfield Town, Cardiff og Watford fulgte før han fikk sin permanente overgang til 2012. Likevel innrømmer han at slet etter United-exiten.

- Det var nok mitt laveste punkt som fotballspiller. Jeg var utlånt til Barnsley, United aksepterte et bud på meg og det var det. Jeg måtte bare konsentrere meg om min nye klubb. Det var et bunnpunkt, men se hvor jeg er nå, poengterer Drinkwater iført Englands treningsdrakt.

Sammen med tidligere United-spillere som Danny Simpson og Matty James ligger han fem poeng foran Tottenham og leder Premier League. Til helgen kan han bli Englands ferskeste landslagsspiller.

Det hadde nok ingen, inkludert Manchester United og Sir Alex Ferguson, sett for seg da de lot Drinkwater forlate klubben i 2012.