I en artikkel Danny Murphy selv har skrevet i Daily Mail forteller han at han nøt de første par årene etter at han la opp som fotballspiller i 2013, med golf, medieoppdrag og ferier.

Det som kom etterpå var han imidlertid ikke forberedt på.

- At jeg innså at jeg ikke kom til å spille fotball igjen, kombinert med at jeg tapte alle sparepengene mine, gjorde at jeg havnet i en depresjon - noe jeg fornektet på den tiden, skriver Murphy.

- I den mørke perioden, som varte i 12 måneder, drakk jeg, bruke narkotika og gamblet. Ekteskapet mitt brøt sammen, jeg ble uvenn med brødrene og vennene mine. Jeg ble isolert.

- Mange suicidale

Den tidligere Liverpool-, Fulham og Tottenham-spilleren sier at han ikke tillot seg selv å vise seg sårbar, men det var det som til slutt reddet ham ut av det.

- Jeg var på et forferdelig sted helt til en blanding av profesjonell terapi og støtte fra mine nærmeste kom tilbake. Jeg ser på meg selv som heldig, for jeg vet om mange tidligere fotballspillere som har slitt i åresvis og vært suicidale.

- Alle fotballspillere bør vite at dette kan skje med dem når de slutter å spille.

44-åringen håper nå at hans åpenhet kan hjelpe den neste generasjonen fotballspillere når de legger skoene på hylla.

- Hele livet mitt trodde jeg man var svak hvis man ba om hjelp. Jeg vokste opp med tre eldre brødre, og kulturen var «ikke gråt». Fotballspillere generelt har store egoer.

- Derfor sliter vi etter karrieren

Murphy peker på flere grunner til at mange fotballspillere sliter når karrieren er over. Blant annet at som aktiv slippes dopaminer og endorfiner løs i kroppen hver dag, mens når man legger opp er det fort gjort å føle seg treg og sliten.

Han er også klar på at fotballen er et sikkerhetsnett og at mange ikke vet hvordan de skal klare seg uten det.

- Som Liverpool-, Tottenham- eller England-spiller har du en paraply med folk til å hjelpe deg. Er en i familien dårlig? Da sender klubben en lege. Billetter til en konsert? En agent ordner det. Noen spillere lar andre ta seg av bilkjøp og booking av ferier. Når du forlater fotballen er du dårligere utstyrt enn andre voksne når det gjelder å håndtere hverdagslige ting fordi du har vært beskyttet.

Murphy spilte for Crewe Alexandra, Liverpool, Charlton, Tottenham, Fulham og Blackburn i sin aktive karriere.

Med Liverpool vant han FA-cupen, ligacupen og UEFA-cupen.