*Nettavisen* Sport.

Danser med ulver

Foto: donkr.com

POKERBLOGG: Andreas Høivold har en meget god følelse.

18.10.10 20:06

Las Vegas, 18. oktober 2010

Dag to av WPT Bellagio startet med blindenivå 6. Det spille de fire første dagene 5 nivåer av 90 minutter. Med 40k startstack og sene forsiktige blindeøkninger så har man veldig god tid. Det gjør at det kan være forskjellige måter å spille på som kan virke. Du enten spille stramt og forsiktig da du statistisk sett vil få en del gode hender når du får sett så mange hender, eller du kan spille aktivt og bruke stacken for alt den er verdt. Jeg velger i ganske stor grad å gjøre det siste.

Men jeg sluttet med en ting. Å vise bløffene mine. Jeg klarte ikke å la være før da jeg ville ha de andre på tilt. Men etter å ha revurdert så har jeg funnet ut at det ikke er noen fordel å vise. Greit nok, jeg fikk folk på tilt. Men min spillestil baserer seg i veldig stor grad på å bløffe, så noe mindre folk ser jo bedre.

Dag to startet med at jeg spilte en hånd før jeg byttet bord. Og rom. Det nye bordet jeg kom til så ikke så helt verst ut. Det var dog en del spillere der som jeg visste var gode, men jeg hadde mer chips enn de fleste av dem, så de store bekymringene var fraværende.

Jeg gikk direkte på jobb. Det var blinder 300/600, ante 75. I lilleblind fikk Q-8 i kløver. Det var kast rundt til meg og jeg høynet til 1500. Justin Smith i storeblind forsvarte. Floppen kom J-4-3 med to kløver. Jeg bød ut 1800. Justin gikk til 5000. Han hadde bare 11k bak. Nok til å kaste hvis han bare hadde en treer eller firer. Hvis han hadde en knekt så ville han trolig syne, men da hadde jeg uansett 12 outs (vinnerkort) to ganger. Så jeg satte han all-in. Han tenkte en kort stund før han slang på resten av chipsene. Han viste opp J-9. Dette er nesten som en coinflip å regne, så jeg så ganske lyst på det. Kløver 10 på turn sendte Justin ut, og førte meg opp til 120k i chips. Superstart!

Et par runder senere så får jeg 10-9 i kløver i cut off. Jeg høyner til 1400 og får syn av storeblind, en veldig tight aggressiv spiller. Floppen kom K-Q-6 med K-Q i kløver. En veldig spennende flopp med straight flush drag! På floppen ble jeg checkraiset fra 1800 til 5100. Han startet hånden med rundt 30k, så han hadde mer enn nok bak til å kaste hvis jeg rehøynet igjen. Jeg gikk til 14500 og han gikk all-in etter en liten pause. Jeg synte lett og han viste opp K-J i hjerter. Igjen kom en kløver på turn, denne gangen en toer. Jeg vant en finfin pott og flyten var god! Det gjorde heller ikke så mye at jeg spilte på 171k!

I periode 7 (400/800-100) så gjorde jeg en feil. Jeg synte et oppspill til 1900 fra en ekstremt aggressiv spiller, Jason Koon, fra storeblind med Q-4 i hjerter. Floppen kom 6-3-2 med en hjerter og to kløver. Jeg checkraiset hans 2500 bud på flopp til 7000. Han synte. På turn kom en dame. Selvsagt et godt kort for meg, men jeg var litt usikker. Jeg bød 12500. Han synte fort. På river kom en konge. Jeg trodde han hadde to kløver på måten han spilte hånden. Og to høye kort på bordet, samt at jeg hadde en ok verdi i hånden selv gjorde at jeg bestemte meg for å roe meg ned, så jeg checket. Han bød 21000. Hva slår jeg her? Kun et flushedrag. Men det var nettopp det jeg satte han på, så jeg synte. Han viste opp K-Q i kløver. Riktignok en flushedrag, men han hadde jo også truffet så det sang! Møkkapott! Jeg var veldig lite fornøyd med meg selv etterpå! Og jeg hadde «bare» 145k i stacken!

Jeg spilte veldig aggressivt etter denne potten. Han til høyre for meg fikk virkelig unngjelde! Jeg trebetter han 4 hender på rad med middels hender som 10-9 suited, Q-J off, A-8 suited og K-10 suited. Jeg merket at han ble småirritert, men han roet ned antall høyninger betraktelig!

I periode 8 (500/1000-100) så skjedde det igjen. Han høynet til 2500. Jeg rehøynet til 6500 med A-Q i spar. Denne gangen så valgte han å syne. Floppen kom A-10-8. Godflopp for meg. Han checket. Her byr jeg ut 9 av 10 ganger, men jeg ville mikse opp spillet litt og skjule hånden min, så jeg checket bak. På turn kom en ny åtter. Han checker og jeg bød ut 10500. Han synte. På river kom en femmer. Han checket og jeg bød ut 21500. Han synte igjen. Jeg viste opp og han mucket noe jeg var sikker på at var A-J. Jeg fikk en godpott og han ble enda mer frustrert. Og jeg spilte på over 200k.

Periode 8 var også siste nivå man kunne registrere seg inn på. Mange stjerner gjorde det. Blant den Phil Ivey, Howard Lederer, Daniel Alaei, Vanessa Rousso og også en som kom på mitt bord: Chris Fergusson. Chris er en veldig hyggelig fyr jeg har spilt med før. En fryd å ha på bordet da han liker å snakke og alltid smiler. Dessverre for ham, og meg, så røyk han ut ganske fort.

Resten av dagen gikk ganske rolig for seg. Jeg hadde ikke noe kort, men vant mange potter på aktivt spill. Jeg spilte poker slik jeg liker det. Med høyt press og mye bløffing.

Et eksempel var en spiller i sete 3 (jeg hadde sete 9) som var supertight. I hans blinder så høynet jeg uten å se på kortene mine. Fikk jeg kast så var det ok, og fikk jeg syn så sjekket jeg kortene og spilte deretter. Jeg fikk stort sett kast, så jeg fortsatte denne strategien da også sete 1 og 2 var litt redde for å spille mot meg.

På nivå 9 (600/1200-200) så høynet jeg sete 3 sin storeblind til 2800 igjen uten å se på kortene. Jeg fikk syn fra sete 1 og også sete 3. Dette var vel min 8. høyning på rad og første gang jeg ikke hadde fått kast! Jeg kikker på kortene. 10-4 off suit. Ikke akkurat drømmekort, men i alle fall en hånd som er lett å komme seg bort fra hvis man ikke treffer! Floppen kom A-Q-6 rainbow. Det var check til meg som håpet at ingen hadde et ess. Jeg bød ut 4800 og fikk kast fra begge. Jeg var selvsagt veldig fornøyd, og så ingen grunn til å forandre på spillet mitt!

Til slutt endte jeg dagen med 254.200 chips. Det gjorde at jeg var nummer 9 av de 99 som var igjen. Enda en dag avsluttet i topp 10 prosent av feltet og jeg var veldig fornøyd!

På dag tre så startet jeg på et veldig tøft bord. Det var en godt voksen, men nest yngst av motspillerne var Daniel Alaei på 26 år. For å sette det litt på spissen: Etter å ha spilt i 45 minutter så var det bare en pott som ikke var 3-bettet (rehøynet før flopp).

Blindene vi startet på var 1000/2000 (300) på nivå 11.

Jeg begynte også denne dagen ganske aktivt. Det var en høyning før meg til 4600. Jeg hadde J-10 i hjerter som jeg synte med i midtposisjon. Han på knappen gikk til 11500. Han andre kastet og jeg ville syne da vi begge hadde ganske dyp stack (han nesten 150k). Floppen kom J-J-7 med to ruter. (Ding?). Han bød ut 25k. Jeg gikk til 56k. Han gikk i boks lenge før han stille sa all-in. Kunne han ha en bedre knekt enn meg? Trolig ikke. Jeg satte han på A-A eller K-K og synte. Han viste opp nettopp K-K og da bordet blanket ut så var jeg i superhumør med 410k stack! For en start på dagen!

Bordet var som sagt tøft, så jeg bestemte meg for å roe meg ned lite grann. Jeg tok dog ned en god del potter og gikk til første pause med 432k. Jeg var ikke lite fornøyd!

På neste nivå så spilte jeg bare to potter. Jeg var helt kortdød og de andre var superaktive. Med stacken jeg hadde så kunne jeg ta det helt med ro, og gjorde også det. Jeg var nesten som en sitout spiller å regne og gikk til neste pause med 422k. Jeg var fortsatt ganske fornøyd. Ofte så har jeg hatt en tendens til å bli utålmodig i slike situasjoner, men ikke denne gangen!

På nivå 13 (1500/3000-400) så spilte jeg igjen en del potter. På bordet var nevnte Jason Koon, en av de mest (kanskje til å med den mest) aggressive spillerne jeg har spilt mot noen gang. Han rehøynet nesten alltid i stedet for å syne oppspill og han likte å pushe. Han spilte på 140k da jeg fikk J-J og høynet til 7000. Det var kast til Jason som rehøynet til 18500. Dette hadde jeg sett før og jeg gikk til 39500. Han gikk direkte all-in med resten. Jeg måtte ut med 102k for å syne. Jeg var ganske sikker på at han hadde A-K, så jeg synte. Han viste opp A-K i spar. En pott på over 280k og den soleklart største jeg hadde spilt om. Og min første store coinflip! Konge i flopp og ingen knekt sendte potten gal vei. Au! Det gjorde vondt! Jeg hadde 255k igjen, så det var ingen krise.

Etter dette så spilte jeg aktivt igjen og spilte med opp til 300k veldig fort uten showdowns av noe slag.

På nivå 14 (2000/4000-500) så fikk jeg A-K i sen posisjon og høynet til 9000. Jeg fikk rehøyning av en ny spiller på bordet til 20500. Sånn kan vi jo ikke ha noe av og jeg gikk til 45000. Han synte, noe jeg ikke likte godt da han hadde over 250k i stacken. Floppen kom K-6-2. Godflopp og jeg bød ut 55k. Han synte. Dette var skummelt! Jeg var redd for at han hadde slowspilt A-A. På turn kom en nier. Jeg checket for å vise falsk svakhet. Han bød ut 70k. Jeg var som sagt litt redd for A-A, men bestemte meg for å vise muskler og gikk all-in. Han kastet på flekken! Wow! Superpott uten showdown! Jeg spilte på over 500k og var i tilbake for fullt!

Jeg tapte en ganske stor pott etter det med tress mot flush, men da vi byttet bord på slutten av nivået så hadde jeg fortsatt nesten 480k igjen. Like etter begynte bobblespillet. Det varte bare noen få hender, men de få hendene tok lang tid. Jeg gikk til siste pausen med 475k.

På siste nivå gikk det rundt en halv time på de seks hendene som ble spilt før bobla sprakk. Jeg fikk ikke noe til og det gjorde ikke noe at vi byttet bord like etter.

På det nye bordet koste jeg meg. Jeg vant igjen en del små potter og stacken vokste over 500k fort. Den stoppen ikke der. På slutten av nivå 15 (2500/5000-500) så var det høyning til 13k fra UTG (Matt Stout). Jeg så ned på A-10 i kløver i neste posisjon. En god hånd, men med høying fra UTG så er den ikke så veldig bra lenger. Men jeg var godform og gikk til 33k. Kast til Matt som også kastet.

I nest siste pott for dagen var det høyning fra cut off til 11k. Jeg hadde 8-5 off suit i storeblind og ville ikke helt gi meg. Jeg høynet til 27k. Cut off synte. Ikke helt etter planen, men la gå. Floppen kom 7-3-2 og jeg bød ut 34k og fikk kast. Poker er gøy!

Jeg avsluttet dagen med 632.500 i chips. Det putter meg som nr. 4 av 41 og fortsatt i øverste 10 % av de som er igjen. Dette ser bra ut! Seriøst altså!

I dag skal jeg spille dag 4 og jeg gleder meg sykt! Jeg spiller kanskje min beste turnering noensinne og har en veldig god følelse!

ANDREAS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.