RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Danser rundt gullkalven Gilbert

Sist oppdatert:
Omega Pharma-Lotto kan gå i oppløsning, men Philippe Gilbert blir neppe arbeidsledig.

Glem Fabian Cancellara.

Det er Philippe Gilbert en hel sykkelverden snakker om etter årets klassikere.

Fenomenet fra Verviers slo fullstendig knockout på konkurrentene i Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og ikke minst under Liège-Bastogne-Liège.

Og dersom man ikke er helt fornøyd med tingenes tilstand, hva passer vel bedre enn å sitte på en snarlig utgående kontrakt?

Lotto til FDJ?
Den franske avisen La Derniere Heure spekulerer i at sponsoratene Omega Pharma og Lotto ser seg om etter nye jaktmarker neste år.

Lotto vil intensivere utviklingen av unge, belgiske ryttere. Avisen L’Équipe går så langt som å antyde at et framtidig samarbeid med talentfabrikken FDJ er en reell mulighet.

Gilbert var innom det franske laget i starten av sin karriere, så koblingen er kanskje ikke så merkelig som den høres ut..

Forhandlingene med Omega Pharma har pågått siden sesongstart, men avisene mener at farmasiselskapet foretrekker å sponse et lag med globalt nedslagsfelt.

- Følges av et dusin lag
Etter de siste to sesongene har Philippe Gilbert opparbeidet seg en posisjon og mulighet til å velge og vrake blant potensielle arbeidsgivere.

Er man så god, er man enkelt og greit ønsket av de aller fleste ProTeams. Listen La Derniere Heure har samlet sammen, inneholder Rabobank, Quick Step, HTC-High Road, Team Saxo Bank/SunGard, Katjusja, Astana og BMC Racing - men minst «et dusin» lag skal være interessert i gutten.

Flere medier hevder at Astana og BMC Racing står først i køen for å sikre seg det vallonske sykkelikonet.

Har ikke gitt opp håpet
Ledelsen i Omega Pharma-Lotto forsøker etter beste evne å holde kortene tett til brystet.

- Vi er i dialog med noen personer, medgir administrerende direktør Marc Coucke i Omega Pharma-Lotto overfor cyclingnews.com.

- Triangelet vi har denne sesongen: Greipel, Van Den Broeck og Gilbert, med en dose talentfulle unggutter, gjør laget vårt glimrende. Vi har arbeidet med dette de siste seks årene. Det er veldig naivt å tro at vi kan bygge opp dette fra «scratch» igjen. Det var 20 andre lag på start i Liège-Bastogne-Liège som alle delte samme drøm. Alle sammen hadde ressursene, pengene og mer eller mindre erfaringen til å vinne.

- Nå er vi nødt til å behandle Philippe med respekt, spesielt finansielt. Derfor er han også en smart mann. Det er opp til ham å nyte fruktene av hans harde arbeid. Det er opp til oss å vise ham respekt, og det akter vi å gjøre. Vi er nødt til å gjøre alt vi makter for å holde laget samlet og, dersom det er mulig, fortsette å angripe de flamske vårklassikerne, utbroderer Coucke.

Hadde signert seg selv
Etter triumfen i Liège søndag, uttalte sportsdirektør Dirk De Wolf følgende til La Derniere Heure:

- Sponsorene er tilfreds med at jeg hentet Philippe til dette laget for tre år siden.

- Slik situasjonen ser ut nå, kan han gå hvor han vil. Dersom jeg hadde hatt et lag med penger, hadde jeg rettet forespørsler til Philippe, herr De Wolf (etterfulgt av latter) og Jelle Vanendert. Phil er i en posisjon hvor han kan kreve at laget bygges opp rundt ham, sier De Wolf til avisen.

Gilbert og Omega Pharma-Lotto har i første omgang tiden fram til 1. august til å finne ut av om samarbeidet fortsetter også neste år.

Etter den datoen kan 28-åringen fritt offentliggjøre sin nye arbeidsgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere