*Nettavisen* Sport.

Dansk avis: - Åge Hareide blir ny dansk landslagssjef

SJEF: Mye tyder på at det er Åge Hareide som tar over det danske landslaget. Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)

Tar over etter Morten Olsen.

18.11.15 09:37

Det er den danske avisa Politiken som hevder å ha kilder svært tett på prosessen. Om Hareide blir landslagssjef så tar han over etter Morten Olsen som gav seg med ummidelbar virkning etter tapet mot Sverige tirsdag.

Som nevnt meldte det danske fotballforbundet på sine nettsider i går at Olsen gir seg, men også at prosessen med å ansette en ny sjef allerede var i gang. De siktet mot å ha dette klart innen årsskifte, og ser ut til å ha havnet på den tidligere norske landslagssjefen.

Politiken melder om at Hareide har seks måneders oppsigelsestid i sin kontrakt med Malmö, og at det er sannsynlig at Hareide spiller ut gruppespillet av Champions League før han tar over det danske landslaget rett etter nyttår.

Politiken var den første avisa som brakte Hareides navn på banen allerede i august. De er også klare på at Michael Laudrup var fotballforbundets førstevalg, men at han ikke ønsket å ta over etter Morten Olsen.

Også dansk TV2 melder om at det blir Hareide som tar over rollen etter den legendariske dansken:

- Mine svenske kilder forteller meg at det svenske fotballforbundet tok kontakt med Hareide for å avløse Erik Hamrén, men Hareide måtte fortelle dem at han allerede var i kontakt med det danske fotballforbundet, hevder TV2s fotballkommentator Flemming Toft.

- Jeg erfarer at kun formaliteter gjenstår og at kontrakten skrives under en av de første dagene. Hareide var i Parken tirsdag, skriver Toft videre til TV2.

Dermed kan det se ut til at det blir en nordmann som tar over det danske landslaget.

Åge Hareide har ikke besvart Nettavisens henvendelser onsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag