Dansk boksehåp knust

Foto: (Scanpix)

Det danske boksehåpet Spend Abazi fikk en smertefull innføring i sportens kunster da han møtte amerikanske Robert Guerrero i København fredag kveld.

24.02.07 14:58

Danskene så frem til å innlede helgen med en ny tittelholder i boksesporten. Fjærvekteren Spend Abazi var stortalentet som skulle kapre IBF-tittelen og forsvare dansk bokseære på hjemmebane, men amerikanske Robert "The Ghost" Guerrero hadde tydeligvis helt andre planer for kvelden.

Klasseforskjell
Etter en tam åpningsrunde der de to fjærvekterne søkte etter hverandres svakheter, fant amerikaneren snart ut at Abazi hverken hadde boksestilen eller slagkraft nok til å utgjøre noen stor fare. Fra andre runde tok Guerrero kontroll i kampen og iverksatte en systematisk og smertefull nedbryting av hjemmebokseren. Etter å ha vært utsatt for to nedslaginger og flere gode treffere fra den overlegne amerikaneren, var Abazi så blodig og forslått at kamplegen stoppet oppgjøret på grunn av kuttskader etter åttende runde.

Guerrero fikk dermed tilkjent seieren og IBF-tittelen ved teknisk knockout.

Ring Magazine rangerte Spend Abazi som nummer seks i fjærvektsklassen før gårdagens møte. Det er nå ventet at Guerrero vil gjøre et innrykk i bladets topp ti ranking.

Tapte tittel i annulert kamp
Robert Guerrero har tidligere vært innehaver av den samme tittelen han hentet i den danske hovedstaden i går. Sist november tapte han overraskende på poeng til Orlando Salido i Las Vegas, men meksikaneren ble senere fratatt tittelen og resultatet annulert da Salido testet positivt på det forbudte steroidet Nandrolone.

I stedet for å gi tittelen tilbake til Guererro slik normal praksis er hos de øvrige bokseforbundnene i tilsvarende situasjoner, erklærte IBF (International Boxing Federation) at tittelen deres i stedet nå var ledig og at Guerrero var innstilt som førsteutfordrer. Med seieren over Abazi har Guererro dermed gjenvunnet en tittel han egentlig aldri tapte. IBFs praksis i denne, og andre situasjoner, er sterkt kritisert fra flere hold i boksemiljøet.

Brækhus' amatør-rival proffdebuterte
I en av kveldens forkamper proffdebuterte den tidligere stjerneamatøren Vinni Skovgaard. Dansken er en gammel kjenning og rival av vår egen Cecilia Brækhus - de to hadde i alt fem oppgjør mot hverandre i amatørdagene, der Brækhus vant serien 3-2. Et eventuelt profesjonelt oppgjør mellom Brækhus og Skovgaard vil generere mye interesse i begge land. Skovgaard gjorde sin seirende debut mot kroatiske Ksenja Koprek – samme debutmotstander som Brækhus imponerte mot i januar måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag