RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk dominans i Stavanger

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Bo Westergaard har med seg en rekke kvalitetshester til Forus tirsdag og bankertippes i begge V5-veddemålene.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Det har vært noen strålende dager for våre tips til Sverige de siste tre dagene. Under lørdagskveldens V65 fra Kalmar så lanserte Espen Edvardsen lanserte 2. valget 8 Jeans N. Overhalls som banker i V65-1 og fra dødens var hesten solid vinner. Sjuendevalget 9 Trixie Value var krysset på fem hester i V65-4 og niendevalget 13 Super G. var krysset både på det mellomste og det største V65-forslaget her på Nettavisen. De som da leverte det mellomste forslaget (innl.pris kr 588) kunne dermed kvittere ut 26 582 kroner, mens de som leverte det største forslaget (innl.pris kr 1440 kr) kunne hente hjem 29 973 kroner. I tillegg gikk åtte andelslag på Eksperten inn med seks rette og ca 30 000 tilbake også på hvert av dem. Gevinstrapporten fra Norsk Rikstoto søndag morgen viste at våre lesere dro inn 235 288 kroner på hans tips her på Nettavisen og dermed det ca 500 00 kroner tilbake for våre lesere på Espens kupongforslag lørdag kveld. Når premiepotten var på ca 1,2 millioner kroner, så tok altså Nettavisens lesere med seg ca 40 % av premiepotten.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Søndagens V64-tips Vaggeryd satt brukbart de, men dessverre tapte Espens banker Twigs Tiffany i de siste stegene. Dog ble det både fem rette og firere på forslagene og totalt ca 65 000 kroner innspilt på diverse andelslag på Eksperten, og da er det bare å ta nye tak denne mandagen. Mandag ble det ny "luketømming" under V4-løpene på Solänget mandag. Det mellomste V4-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 336) betalte tilbake 4 837 kroner. I tillegg ble det fullklaff for alle ni andelslagene på Eksperten og totalt 43 533 kroner tilbake på disse. Mandag kveld ble det treff for fem andelslag på Eksperten som hver betalte tilbake ca 16 000 kroner, i tillegg til det at det ble femmere på alle de andre andelslagene. Totalt har det dermed blitt ca 700 000 kroner innspilt i Sverige de tre siste dagene.

Det er flott kvalitet på kveldens doble V5-omgang på Forus og selv om det er noen store favoritter på farten, så er det nok av gode objekter også (slik som Melling Svarten på Leangen mandag). Men bankerne blir begge store favoritter i sine respektive løp og begge kommer fra Bo Westergaards meget kvalitetsfylte stall.

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.30
V5B kl 19.40
DD kl 20.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Ned to klasser
Vår V5A-banker går ned to klasser denne tirsdagen og feilfritt så taper ikke 9 Beverly B.R. V5-2A. Imponerte voldsom i et V65-løp på Bjerke for en måned siden og selv om sprint kanskje ikke er yndlingsdistansen, så tror vi det spiller mindre rolle. Spor ni bak bilen blir neppe feil og mot svært begrenset motstand må dette være en solid vinnersjanser. Banker i V5-A.
Rangering V5-2A: A: 9 B: 3-1-6 C: 5-12-8-4-2-10 D: 11-7

Fartsmessig overlegen
Like billig motstand er det for 2 Odds On Windy City i V5-4B. To starter i Norge har resultert i en seier og en tredjeplass. Imponerte voldsomt i norgesdebuten for Bo Westergaard på Forus 19. februar, men mon tro om ikke hesten var enda bedre i et meget tøft treårs-løp på Momarken under Unionstravet. Da ble hesten tredje i mål etter et tøft løp. Som for vår V5A-banker er det nesten bare galopp imot i kveld. Vi spekulerer ikke og bankerspiller i V5-4B.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 9-12-3 C: 5-6-8-10-4-7-11-1

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Herr Westergaard får også favorittstempelet i V5-1A, i det som ligner en svært billig oppgave for 12 Crown's Banker. I likhet med omtrent alle andre av stallhestene til Westergaard er ikke hesten stabil, men på fart og kapasitet er hesten normalt overlegen her. Det varsles imidlertid et avventende løpsopplegg her og da må vi gardere.

11 Beat The Tag så i følge våre rapporter svært fin ut i prøveløpet for Åsbjørn Tengsareid. Den samme Tengsareid er bare sånn måtelig optimist, men vi vet jo hvor bra denne er på sitt beste. Tidlig aktuell tross svært lang pause. 6 Grey Man overrasket mange sist, undertegnede inkludet, det er bare å beklage at jeg ikke hadde gjort hjemmeleksa mi. Grey Man er en helt annen hest i tet og leder nok lenge her også. Bak denne gjengen er det en rekke mindre outsidere.
Rangering V5-1A: A: 12 B: 11-6-10-7 C: 13-14-1-5-2-9-8-15-4-3

V5-3A - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Vi "vraker" den store favoritten 1 Orient Kronos og må sette 7 Starson S.E. først i dette sprintløpet. Gentle Star-sønnen ble overflydd fra start i norgesdebuten på Sørlandet for en drøy uke siden og ble sittende bom fast i rygg på vinneren Atle Newport da. Så dunderlekker ut i målgangen og hadde vunnet det løpet "med en mil" med åpning. Skal ha gått fremover med det løpet i kroppen og ikke glem at denne gjorde solide løp i Sverige.

Overspilte 1 Orient Kronos blir som vanlig storfavoritt. Tetvant enkelt mot uhyre slett motstand i sin siste start, i kveld er motstanden flere hakk skjerpet. Kan selvsagt vinne, men blir altfor mye spilt i kveld. 2 Steamer ble offensivt kjørt i dødens på storfavoritten Urban Barsk i Bergen sist, og det tok litt imot nedover oppløpet. Fra et fint startspor kan Steamer vinne dette. Det kan også 10 Eminent Sund dersom Magnus Søderstrøm velger riktig taktisk. 8 Dickie Dick Dickens holder fortsatt formen, mens 11 Amiral Godiva kan være en bongrenser med full klaff på veien.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 1-2-10-8 C: 11-5-6-3-4-12-9

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Også Åsbjørn Tengsareid kan få en fin aften på Forus i kveld og her sender han ut nyervervelsen 2 Adamo Kievitshof. Seksåringen gjorde kun tre løp i regi Øystein Tjomsland, men rakk å vise klasse. Har vunnet sportrekningen i kveld og kan vinne direkte i ny regi.

3 Gigant Super har vist talent og var spesielt god på Bjerke tredje sist, der hesten galopperte i mål som vinner av at V65-løp. Avsluttet fint til tredje på Forus sist tirsdag etter visse trafikkproblemer underveis. 9 Andover The Prenup gjorde et helt greit løp sist og med to løp i kroppen kan Tjomsland-traveren ventes forbedret i kveld.

4 American er en mil bedre enn raden og blir ikke mye spilt i kveld. Se opp. 5 Pompano Dream kan mye de dagene han traver feilfritt og skal med på gardering. 10 Center Forward skal ha det servert og kan muligens overraske med klaff underveis.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 3-9-4-5 C: 10-1-11-12-6-8-7

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

V5-5A/V5-2A - Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
Kristian Malmin har ikke vist gode taktiske ferdigheter i sin styrning av 4 Argr G. på slutten. Vi får tro Øystein Tjomsland håndterer hesten bedre. Mot overkommelig motstand synes vi Moe Odin-sønnen skal være favoritt her.

5 Pimax kan være hesten som sitter tidlig i tet her og da blir ikke tolvåringen lett å fange. Sprint er ikke noe problem for vinnerhesten. 1 Åspe Viktor kunne aldri utfordre en knallbra Erga Odin i et lunsjløp på Bergen travpark for knapt to uker siden, men gjorde et nytt bra løp.

6 Stilfaksen har ingen problemer med sprint, i følge Svein Ove, men det er åpenbart vanskelig å få kapasitetstraveren feilfritt rundt. Helt ute på kanten betaler vi også for medsmygeren 9 Trons Lomen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 4 B: 5-1-6 C: 9-2-7-11 D: 8-10-3

V5-3B - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Ni urutinerte treåringer har fått 20 meter godtgjørelse i dette løpet og vi blir svært overrasket om tilleggshesten blander seg inn i leken. 6 Gin'n Tanic ble spilt til favoritt på Sørlandet i sitt debutløp og selv om ikke Thai Tanic-sønnen vant, synes vi hesten gjorde et flott løp etter et litt strevsomt løpsopplegg. Fra spor seks kan det muligens bli tidlig tet her.

3 The Real Deal vant på fint sett i sitt debutløp for Geir Gudmestad for og kan nok gjenta her. Bo Westergaard sender to treåringer til start her, i form av 5 Carmelia B.R. (som han selv kusker) og 2 Global Perfection og begge er seiersaktuelle.

Toppstammede 8 Felipe skal regnes direkte i sin debut. 1 Super Photo gjorde en flott opphenting etter stor startgalopp i Bergen sist og duger nok her også. Seks hester ser ut som et bra lås her.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 3-5-2-8-1 C: 4-7-9-13 D: 12-11-10-14

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
- Min eneste vinnersjanse i kveld, sa Svein Ove Wassberg til oss tirsdag kveld når vi pratet om 4 Diamond Va Bene i V5-5B. Vallaken er nok ikke den beste hesten på kapasitet her, men hesten er dønn travsikker, god fra start, har dokumentert form og har beste kusken i feltet. Og da setter vi hesten først.

12 Barifant er nok den beste på kapasitet her, men spor tolv og Bo Westergaard har nok oftere endt med dunder og brak, enn med seier. 10 Black Credit hadde nok ikke slått Megamuscle sist på Sørlandet, men hadde garantert blitt toer uten galopp i den siste svingen.

2 Urban Barsk blir mye spilt, men går tre klasser opp i forhold til seiersløpet i Bergen sist. Vi nøyer oss med fjerdevalg og er ganske så sikre på at fire hester gjør opp i dette løpet.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 12-10-2 C: 3-9-5-6-1 D: 7-11-8

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere