Dansk doper beholder TV 2-rolle

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Fikk nye beskyldninger mot seg i Michael Rasmussens nye bok.

31.10.13 09:24

Den ironiske Facebook-gruppen «Rolf er ren» har over 28.000 følgere. Presset på Danmarks største syklist hadde nok økt enda mer, om ikke Rolf Sørensen selv hadde innrømmet eget dopingbruk tidligere i år.

- Jeg heter Rolf Sørensen. Jeg har dopet meg. Jeg har brukt EPO, og jeg har også misbrukt kortison, skrev han i en pressemelding.

Likevel fikk han beholde rollen som ekspertkommentator for danske TV 2. En avgjørelse som har skapt forundring i enkelte kretser.

Etter at Michael Rasmussens «Gul feber» inntok danske nyhetsredaksjoner onsdag, har TV 2 fått flere Sørensen-spørsmål i fanget.

Bodde på rom med Sørensen
I boka skriver Rasmussen at Sørensen forsynte ham med kortison foran sykkel-VM i Lisboa i 2001. I et intervju - hos TV 2, selvsagt - nekter Sørensen for at denne historien stammer fra virkeligheten.

- Jeg har ikke gitt Michael Rasmussen noe. Det er jeg helt sikker på. Jeg går for øvrig ut ifra at han godt visste selv hva dette handlet om, og at han ikke trengte meg til å fortelle ham det. Det stemmer at vi bodde på samme rom under VM i 2001, og det er riktig at jeg brukte et kortisonpreparat. Men det var ikke stoffet Rasmussen snakker om, uttaler Sørensen til sin egen arbeidsgiver.

Mer om Rasmussen-boken:
** Her er Kyllingens anklager mot Riis
** Kyllingen: - Jeg lærte girovinneren å bruke EPO
** Tidligere Giro d'Italia-vinner innrømmer doping

På tross av de nye kontroversene er Sørensens rolle i TV-kanalen fremdeles urokkelig. I hvert fall om en skal tro sportssjef Fredrik Lauesen.

- Vedrørende Rolf Sørensen engasjement i TV 2, er det ikke noe i beskyldningene fra Rasmussen som får meg til å overveie hans rolle som kommentator hos TV 2, sier Lauesen til BT.

Kommenterte Rasmussen i 2007
I mars i år fortalte Liège-Bastogne-Liège-vinneren fra 1993 at han dopet seg med EPO og kortison gjennom store deler av hans aktive idrettskarriere. Han uttalte også at han utførte dette på egen hånd, noe som ikke stemmer overens med Rasmussens anklager.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Sørensen kommenterte Tour de France for dansk TV 2 i 2007, og hyllet Rasmussen mens han (fremdeles) kjørte i den gule ledertrøyen. Dersom opplysningene fra «Gul feber» stemmer, er det svært uheldig sett i en presseetisk sammenheng.

- Sett fra din stol hos TV 2: Er Rolf Sørensen fortsatt en troverdig formidler av sykling på TV?

- Jeg synes at Rolf Sørensen er en superdyktig sykkelkommentator. Det har jeg også uttalt tidligere. Men jeg har også sagt at han skal jobbe med troverdigheten sin etter at han har løyet (om eget dopingbruk), svarer Lauesen.

Lauritsen ble kalt inn på teppet
I forbindelse med sykkel-VM i Firenze fikk dansk TV 3 (Viasat) kritikk for å benytte seg av Bjarne Riis som sykkelekspert.

Her hjemme ble Dag Otto Lauritzen kalt inn på teppet av TV 2 etter at dopingsaken rundt Steffen Kjærgaard i fjor høst:

- Møtet vi hadde tirsdag handlet om troverdigheten til Dag Otto og troverdigheten til TV 2. Konklusjonen ble at vi går videre som før, sa sportssjef Bjørn Taalesen til VG Nett den gangen.

Lauritzen har gjentatte ganger hevdet at han aldri dopet seg i løpet av sin aktive sykkelkarriere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.