*Nettavisen* Sport.

Dansk drømmedebut i Formel 1

IMPONERTE: Danske Kevin Magnussen imponerte med tredjeplass i sin formel 1-debut. Foto: Jason Reed (Reuters / NTB scanpix)

Kevin Mangussen fikk pangstart på Formel 1-karrieren.

16.03.14 09:48

Danske Kevin Magnussen fikk en pangstart på karrieren i Formel 1 søndag. Tredjeplassen i Australias Grand Prix føltes som en seier.

Magnussen viste allerede i lørdagens kvalifisering at han har en lovende karriere foran seg da han sikret fjerde beste startspor. I søndagens løp holdt han nervene under kontroll i debuten og tok tredjeplassen.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg vant ikke løpet, men det føles som en seier. Det har vært en sinnssyk helg. Jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle komme på pallen. Jeg kan ikke be om mer, sa han.

Han kjempet mot Daniel Ricciardo om annenplassen, men australieren klarte å holde unna for Magnussen.

21-åringen er den første dansken noensinne som er på seierspallen i et formel 1-løp. Han er sønn av den tidligere F1- og Le Mans-føreren Jan Magnussen. Faren ble også omtalt som et stort talent, men slo aldri til i Formel 1. Han tok bare ett poeng på 25 løp.

- Jeg skulle ønske han var her, sa unggutten.

Faren var selv opptatt med å kjøre løp i USA denne helgen.

- De har visst allerede kjørt der borte. Jeg må inn og se hvordan det er gått med ham, sa Magnussen.

Suveren Rosberg
Tyske Nico Rosberg tok en soleklar seier i sesongåpningen i Melbourne. Mercedes-føreren var hele 24,5 sekunder foran Ricciardo. Magnussen kom i mål ytterligere to sekunder bak.

- Strålende greier. For en bil dere har gitt meg, sa Rosberg over teamradioen etter å ha krysset målstreken.

Denne sesongen er det flere nye regler for Formel 1-bilene. Blant annet er motorene blitt mindre. Det har skapt utfordringer for mange lag, men Mercedes har vist svært gode takter med de nye bilene. Rosbergs stallkamerat Lewis Hamilton var best i kvalifiseringen, men lyktes ikke i søndagens løp.

I tillegg til nye motorer kan hver fører også benytte seg av mindre bensin enn tidligere under løpene.

Vettel brøt
Regjerende verdensmester Sebastian Vettel fra Tyskland hadde vunnet ni løp på rad, men måtte gi seg allerede etter seks runder. Britiske Lewis Hamilton, som startet i «pole position», brøt etter fire runder.

Vettel har vunnet VM-tittelen fire år på rad, men Red Bull har slitt med å takle utviklingen av den nye motoren. Tyskeren kan dermed få det tøft med å ta en ny sammenlagtseier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag