RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk dynamitt på Nadderud

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Stabæk senket presset på seg selv ved å slå Sogndal 3-1 på Nadderud søndag. Best av alle var danske Mads Jørgensen med to mål.

Trykk her for å se kamputviklingen Stabæk - Sogndal

STABÆK - SOGNDAL 3-1: Likevel var dansken kjølig til påstanden om at han er den som skal erstatte Martin Andresen som har tatt turen over dammen til fotballøya og spill for Premier League-klubben Blackburn.

- Jeg har ikke noe forhold til hva media sier om det. Jeg leser ikke norske aviser, og kjenner ikke Martin annet enn at jeg har trent sammen med han et par ganger, sier Mads Jørgensen til TV2 Nettavisen etter kampen.

Klassescoringer
Det var dansken som skulle være mest sentral på et godt Stabæk-lag på søndag. Jørgensen gjorde alt rett ved å score to ganger før det hadde gått 8 minutter av oppgjøret. Begge var av stor klasse.

- Den første skjer ved at jeg kjemper til meg ballen på midtbanen og løper mot mål. På veien driblet jeg en Sogndal-spiller, forteller Jørgensen som avsluttet med å sette ballen pent mellom beina på Sogndal-keeper Terje Skjeldestad.

- Den andre kommer ved at jeg får muligheten på et frispark rett utenfor 16. meteren. Jeg slår til og ballen fyker opp i krysset. Det var utrolig deilig å se den gå inn. Slike mål pleier jeg ikke å score, legger danske til som har mål av seg å få ti nettkjenninger i årets sesong.

Han har følt presset Stabæk har fått etter tapet mot Odd Grenland i Skien sist helg.

- Dette ble mer enn bare en kamp for oss, nå skulle vi bevise at vi kunne heve oss. Det er en selvfølge at vi har følt presset, forteller Jørgensen.

- Derfor var det deilig å lykkes idag. Vi gjør en bra kamp, legger han til.

En som var strålende fornøyd med Jørgensen var Stabæk-trener Gaute Larsen.

- Det Mads viste på målene sine var av stor klasse. Han har en skuddfot og en ballkontroll som er veldig bra. Han har blitt en av gutta raskt og funnet seg bra til rette her hos oss, forklarer Larsen.

Jørgensen er enig
- Det har vært en opplevelse hittil å komme til Stabæk og norsk fotball. Stabæk spiller en fotball som passer meg veldig bra, nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier den tidligere italiaproffen.

Selv om Gaute Larsen var lettet etter at Stabæk hadde dempet kritikken som har kommet fra media etter tapet mot Odd Grenland i Skien, var han ikke fornøyd med at Stabæk slapp Sogndal inn i kampen igjen. Sogndals Kim Rune Hellesund reduserte ved å sette ballen inn bak Stabæk-keeper Jon Knudsen halvveis i den første omgangen.

- Jeg ble fort usikker på om det skulle glippe helt for oss, vi ble for passive og ga de muligheten til å kjempe seg tilbake. Derfor måtte vi ut for å prøve å score det tredje målet, forteller han.

- Får en fatal start
En som resignert måtte konstatere at Stabæk var det beste laget på Nadderud på søndag var Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen.

- Vi får en fatal start når vi får to mål mot oss såpass tidlig i kampen. Vi er da nødt til å gå ut for å jage, men uansett vinner Stabæk fortjent. Vi får et mål, og var nær ved å utligne, men det holder ikke idag, forteller Sogndal-treneren.

- Det er ingen krise for oss, det finnes helt sikkert lag som har null poeng fortsatt, så vi tar dette med en porsjon ro, smiler han.

Rødt til Kouakou
Sogndals Raoul Kouakou måtte mot slutten av kampen forlate banen da han fikk sitt andre gule kort for dagen. Det etter en tackling av Mads Jørgensen.

- Min personlige mening er at det første kortet Raoul fikk var totalt feil. Hardt dømt, mener Halvorsen.

Mot slutten av kampen skulle Thomas Finstad endelig lykkes etter å ha jobbet iherdig gjennom 90 minutter. Stabæk punkterte dermed kampen med 3-1.

- Innlegget fra Samuel Wowoah var perfekt og Thomas får endelig den scoringen han fortjente. Han er en viktig spiller for oss som vi trenger for å gjøre det bra, avslutter Gaute Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere