RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk dynamitt senket Spania

Foto: SCANPIX / REUTERS / Marcelo Del Pozo
Sist oppdatert:
EM-vinnerne fra 2008 tilbake i mesterskapsfinale.

DANMARK - SPANIA 28-24:

«De danske drenge» vant kanskje EM-gull i Norge for tre år siden, men har ikke vært i VM-finale siden 1967.

Danmark står med ni seirer på rad i mesterskapet, som eneste nasjon. Frankrike spilte uavgjort mot nettopp Spania i sin siste gruppespillkamp.

En tøff kamp om den tiende strake blir det utvilsomt for danskene. Frankrike er regjerende mester i alle de tre store mesterskapene OL, VM og EM.

- Det blir en fantastisk opplevelse. Vi har jo aldri vunnet før så nå er det bare å angripe, sa Danmarks meritterte landslagstrener Ulrik Wilbæk til TV 2 etter kampslutt.

Oppgjøret var lenge tett og jevnt og Spania tettet stadig forsprangene som danskene skaffet seg.

Danmarks storskytter Mikkel Hansen (23) var igjen sentral, selv om han brukte lang tid på å komme i gang med tungskytset. 23-åringen dundret etter hvert inn ni mål.

Men enda viktigere for danskene var nok målvakt Niklas Landin (22). Den ferske sisteskansen leverte blant annet tre strafferedninger som slet på selvtilliten til de spanske skytterne.

Samtidig slet Spanias keepere gjennom hele kampen. De var aldri i nærheten av å levere like mange redninger som Landin.

- Den beste målvakten i verden står på det laget som vinner VM, og Niklas kan godt ende opp med å bli den beste i dette mesterskapet, sier Danmarks Lasse Boesen til TV 2.

- Vi hadde på ingen måte trodd at vi skull klare å ta oss helt til finalen før mesterskapet. Nå gjelder det å ikke være redde for Frankrikes fysiske forsvar.

Finalen spilles i Malmö søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere