RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk dynamitt

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Punkt Ett er snakk om en kruttsterk hoppe i fra Danmark, og hun vinner på Momarken i kveld.

Til kvelds denne tirsdagen kan spillerne bryne seg på V64 på Bollnäs i Sverige og V65 på Momarken i Østfold, og vi på Sportspill har selvsagt tips til begge baner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Til løpene på Momarken i kveld var vi aldri i tvil om bankeren, og selv om 8 Punt Ett står i et litt kinkig spor i et varmblodsløp i V65-6, tror vi ikke 6-årshoppa har noen som helst konkurranse. Det var en mildt sagt imponerende triumf på 15.5 full vei med en sisterunde som gikk unna i 14-fart hoppa tok i den siste starten, og med et par løp i kroppen etter litt pause, er hun neppe noe dårligere til kvelden dyst.

Det var langt i fra optimale fohold med striregn og et underlag som ikke ga noe gratis sist, og vi tror allerede nå at Hennie-traveren kan gå en 14-tid full vei. Dagens konkurrenter er ikke i nærheten av å kunne matche en slik tid, og vi tror det må langt tøffere motstand til for å kunne tukte storfavoritten. Det er kun galopp i mot slik vi ser det, men hoppa har virket dønn stabil i de to første løpene her til lands.

Innleveringsfrister Momarken
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Vi går tynt
I et kaldblodsløp i relativt lavt grunnlag i V65-4 synes vi det ligner et tohesters oppgjør, og i fra tet er 1 Arbbolas snakk om hesten å fange til slutt. Han har vært veldig kvikk i vei med voltestart, og det ligner en type som piler av gårde bak bilen. Det ble en lett seier på 30.1 full vei i den siste starten, og 4-åringen virker til å være i rivende utvikling (ny trener Dagfinn Aarum har vært fornøyd med hesten i trening).

Vi ble dog så imponert av 10 Stolt Odin ved triumfen på 31.1 full vei etter stor terrengtap innledningsvis sist, at vi krysser av for Romtveit-traveren på samtlige spilleforslag. I likhet med favoritten virker denne 4-åringen også til å være i rivende utvikling, og vi ser ikke bort i fra at han kan utfordre favoritten.

I et stayerløp for varmblodshester i V65-5 kommer en spennende danske til start, og da snakker vi om favoritten 3 Patrick. Han gikk et flott prøveløp på 16.6 full vei (slått var da Usnooze Ulooze som står med 372 000 kroner i grunnlag), og Per O. Midtfjeld mener han kan gå en 15-tid over aktuell distanse.

Da er han i så fall alene på fotoet til slutt, men vi synes 6 Spirit Brodde er veldig spennnende med kun 5 % av innsatsene på seg i dette løpet. Sistnevnte er trener Sigbjørn Kolnes nærmest lyrisk til (trener etter sigende strålende), og kapasiteten på 5-åringen er udiskutabel (veldig god på denne tiden i fjor).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere