*Nettavisen* Sport.

Dansk exit i US Open

Foto: Mike Segar (Reuters)

Førsteseedete Caroline Wozniacki måtte gi tapt i semifinalen.

11.09.10 09:27

2010 var året da danske Caroline Wozniacki skulle vinne sin første Grand Slam-tittel.

Både Australian Open, French Open og Wimbledon endte skuffende for 20-åringen, men da verdensener Serena Williams trakk seg fra US Open var det Wozniacki som var førsteseedet i turneringen i New York.

Dansken tok seg enkelt videre til semifinale, og dersom hun stakk av med tittelen ville hun også klatre til førsteplass på den offisielle rankingen.

- Tøff kamp
Slik endte det imidlertid ikke.

For i semifinalen mot Vera Zvonareva fredag kveld var det russeren som stakk av med seieren, i en kamp der Wozniacki aldri klarte å leve opp til forventningene.

Zvonareva vant første sett 6-4, og feide Wozniacki av banen med 6-3 i det andre.

Og den russiske jenta er selvsagt godt fornøyd med å ha slått ut fjorårets finalist fra Grand Slam-turneringen.

- Jeg er fornøyd med hvordan jeg spilte i dag. Det var en tøff kamp, Caroline var i finalen her i fjor, og hun er en stor spiller, sier Zvonareva etter matchen.

I finalen møter russeren en ny, tøff motstander.

Feilet i tie break
Tittelforsvarer og andreseedet i turneringen, Kim Clijsters, kom nemlig sterkt tilbake etter at Venus Williams hadde innledet semifinalen best, og vant til slutt 4-6, 7-6 (7-2), 6-4 over amerikaneren.

Vendepunktet i kampen kom da belgiske Clijsters hentet inn seieren i andre sett etter tie break, etter at Williams hadde trøblet med servene sine.

- Jeg er glad for at hun gjorde en del dobbeltfeil i tie breaket. Det var en morsom kveld, forklarer Clijsters, som nå altså har muligheten til å stikke av med sin andre US Open-tittel på rad.

Kvinnenes singlefinale spilles natt til søndag, norsk tid.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.