Gå til sidens hovedinnhold

Dansk fest til De Bruyne kom inn – Belgia vant 2-1

Danmark spilte for Christian Eriksen og lagde fotballfest i en omgang, men kom til kort da Kevin De Bruyne kom på banen. Belgia vendte til 2-1-seier i Parken.

Hjemmelaget sjokkåpnet og tok ledelsen ved Yussuf Poulsen etter 99 sekunder, den nest raskeste scoring i EM-historien. Ledelsen kunne godt vært større etter første omgang, men ved pause kom verdensklassespilleren De Bruyne inn til sin første kamp siden han ble skadd i mesterligafinalen. Han vendte kampen med assist og vinnermål.

Først tryllet han bort to dansker med en vending og serverte Thorgan Hazard åpent mål, så skjøt han selv inn 2-1-scoringen. Begge angrepene ble startet av Romelu Lukaku, som brukte fart, muskler og teknikk som danskene ikke hang med på.

Danskene ga seg ikke, men kom ikke nærmere enn Martin Braithwaites heading som spratt på tverrliggeren og over i det 87. minutt.

Med tapet er danskene ille ute i kampen om avansement i EM, men det kan fortsatt gå. Seier over Russland med to måls margin vil holde dersom Belgia slår Finland.

(©NTB)