Gå til sidens hovedinnhold

Dansk festdag i Frankrike

Michael Rasmussen vant etappen og festet grepet om klatretrøyen,mens CSC gjenerobret ledertrøyen. Det var danskenes dag i Frankrike.

MULHOUSE (TV 2 Nettavisen): Danske Michael Rasmussen var det store navnet etter den 171 kilometer lange etappen fra Gérardmer til Mulhouse. Rabobank-rytteren gikk i brudd allerede etter tre kilometer, og syklet alene de siste ti milene.

- Ubeskrivelig

- Det er umulig å beskrive dette, sier Rasmussen etter å ha trillet over målstreken tre minutter og fire sekunder før duoen Christophe Moreau og Jens Voigt. Underveis sanket han med seg 54 klatrepoeng, og leder konkurransen om polkadottrøyen med klar margin til Moreau.

- Jeg har syklet i mange år, og alltid drømt om å vinne en etappe mens jeg syklet i klatretrøyen. Nå er jeg utrolig glad, sier Rasmussen.

- Taktikken min var å gå etter klatrepoeng, men da jeg ledet med 4 minutter 40 kilometer før mål skjønte jeg at jeg kunne vinne etappen.

Terreng-mester

Rasmussen har en fortid som terrengsyklist, og ble verdensmester i mountainbike for seks år siden.

- Jeg tror visse ting er medfødt. Jeg kunne ha trent spurt hver eneste dag, men ville aldri ha blitt noen god spurter. Det eneste jeg er god til er å klatre.

Rasmussen ble proff for bare tre år siden. Førts forsøkte han seg i CSC, men hadde problemer med å tilpasse seg Bjarne Riis' treningsmetoder, og meldte overgang til nederlandske Rabobank året etter.

- Rabobank innså nok at de ikke kunne fortsette med 25 nederlendere på laget, og åpnet opp for ryttere som meg og Denis Menchov, forteller han.

CSC i gult

En som har klart å finne seg til rette i CSC er Jens Voigt. Og i dag hadde tyskeren virkelig grunn til å juble, Kurt-Asle Arvesens lagkamerat lyktes endelig med å komme av gårde i et avgjørende brudd. Det holdt til tredjeplass på etappen og gul ledertrøye.

- Nå er jeg tilbake. Endelig gikk det min vei. Dette var min siste sjanse før alpene, og i dag stemte det. Beina var fine, og terrenget passet meg, sier Voigt til dansk TV 2.

Voigt leder nå med ett minutt og 50 sekunder på Christophe Moreau før hviledagen i Grenoble. Avstanden ned til Lance Armstrong er 2,18.

Også Kurt-Asle Arvesen kan si seg meget fornøyd etter den tøffe etappen. Eresfjordingen kom inn på 16. plass, 6,04 etter Rasmussen, men er langt nede på sammenlagtglistene etter å ha tatt det rolig på lørdagens etappe.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken