Gå til sidens hovedinnhold

Dansk forbundstopp tatt for doping

- Jeg er dypt rystet, sier lederen for sykkelforbundet.

Det danske sykkelforbundet (DCU) har lagt seg på en knallhard og kompromissløs linje for å holde juksemakere langt unna sykkelsporten.

Derfor har man også økt testingen i mosjonsritt og andre sykkelrelaterte aktiviteter.

Overraskelsen var likevel stor da en av deres egne testet positivt på testosteron i forbindelse med ritt i veteranklassen.

- Jeg er dypt rystet over å ha mottatt nyheten om Søren Svenningsens positive dopingprøve, uttaler Tom Lund i DCU.

Fant spor av tre forbudte stoffer
Svenningsen er leder for Holte sykkelklubb og har hatt et styreverv i sykkelforbundet siden januar.

Jydske Vestkysten beskriver han som «en av dansk sykkelsports store lederskikkelser». Sykkellederen testet positivt på to forskjellige glukokortikoider samt testosteron i forbindelse med et veteranritt den 30. juni.

- Vi står for en klar og kontant antidopingholdning i DCU, og at en leder i dansk sykkelsport og at på til et styremedlem i DCU har testet positivt, og dermed bryter tilliten vår, er utilgivelig, påpeker Lund.

Har innført nulltoleranse
Svenningsen har tidligere vært eier av det danske kontinentallaget Capinordic. Nå har han trolig innehatt sitt siste verv innenfor dansk sykkelsport.

- Som formann i DCU vil jeg gjerne understreke at vi fremdeles fører en skarp og kontant antidopinglinje. Vil fortsatte å jakte juksemakerne. I 1999 satte vi en strek i sanden og innførte nulltoleranse.

- Faktisk er Søren Svenningsens sak et eksempel på vårt gode samarbeid med Antidoping Danmark. Det er faktisk ikke lenge siden vi påpekte behovet for å utføre tester nettopp i veteranklassen, avslutter Lund.

PS! Svenningsen avtrer vervene både som sykkelleder og styremedlem med umiddelbar virkning.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg