Gå til sidens hovedinnhold

Dansk giro-drøm knust

Jakob Fuglsang må gi opp håpet om en pallplass.

Jakob Fuglsang har lenge vært RadioShacks uttalte kaptein til Giro d’Italia.

Dansken skal selv ha hatt troen på at en topp fem-plassering var innen rekkevidde, men nå er drømmen knust for Fuglsang. 27-åringen blir nemlig ikke å se på startstreken i Herning.

Den klatreglade rytteren måtte kaste inn håndkleet i Tour de Romandie med kneproblemer. Disse setter han også på sidelinjen under giroen.

Kneproblemer
- Jeg er veldig skuffet, sier Fuglsang til lagets hjemmeside.

- Giroen var mitt store mål denne sesongen. I går hadde jeg veldig vondt de siste 40 kilometerne, jeg var elendig. På det tidspunktet forsto jeg at giro-drømmen kunne være over. I tillegg var jeg allerede bak skjemaet, etter et beinbrudd i Katalonia rundt.

Problemene startet under en høydeleir i Sierra Nevada for to uker siden. Det at Fuglsang nå er ute av det italienske rittet, er selvfølgelig ikke gunstig for RadioShack.

Taktiske problemer for RadioShack
- Dette gjør meg veldig trist, sier Johan Bruyneel.

- Jakobs store mål denne sesongen var giroen. Han har investert mye tid og egne penger på høydeleire for å komme i best mulig form. Jeg synes virkelig synd på han. Giroen er et veldig viktig ritt for laget, og nå ser vi på hvordan vi kan endre vår strategi for de tre ukene.

Årets Giro d’Italia begynner i Danmark. Det gjorde så klart rittet mer spesielt for Fuglsang.

- Giroen var særlig spesiell for meg siden starten går i Danmark. Vi ville til og med bodd på et hotell i byen hvor jeg vokste opp. Nå vil jeg se fremover. Jeg er ung, og det vil komme flere Grand Tourer for meg i fremtiden, sier Fuglsang.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken