RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk press uten uttelling

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter å ha dominert kampen omtrent fra begynnelse til slutt, klarte likevel ikke Danmark å beseire Italia.

Danmark tok tak i kampen umiddelbart og gikk rett i angrep. Med sikkert pasningsspill og godt kantspill ble det italienske laget tatt på senga. Det italienske laget klarte på sin side ikke å skape noe rytme i sitt spill.

Kampfakta og spillerbørs

Mens det danske laget presterte det beste spillet, hadde det italienske den største sjansen i kampen. Før sidebyttet skjøt Totti fra omlag ti meter, men keeper Sørensen reddet mesterlig. Del Piero fikk returen, men også denne gangen reddet Sørensen på en ypperlig måte.

Også Buffon i det italienske laget sto godt i tirsdagens kamp. At kampen forble målløs, skyldes i stor grad de to keeperne.

Les saken:- Fortjente å vinne
.
Bakgrunn:
Italia pleier vanligvis å gå noe rolig ut i store mesterskap, men Giovanni Trapattoni starter kveldens kamp med både Christian Vieri, Alessandro Del Piero og Francesco Totti i startoppstillingen.

Hvem av disse to holder du mest med i fotball-EM?
Danmark
Sverige

Se resultat

I bedre form
Med støtte fra Mauro Camoranesi på midtbanen kan våre danske naboer få det tøft.

- Vi er i bedre fysisk form enn vi var i Japan, og det har også vært noen viktige endringer på enkelte plasser, sa Trapattoni da han kunngjorde lagoppstillingen mot Danmark.

Trapattoni er imponert over hvor fast bestemte spillerne i troppen hans virker å være.

- De kommer aldri til å gi opp, og ønsker virkelig å vinne, sier han.

Favoritter
Danmarks trener Morten Olsen har ingen illusjoner før kveldens oppgjør. Han vet at Italia er favoritter, men han føler likevel at laget hans er rede til den enorme utfordringen.

- Italia er favoritter, og det har vi ingen problemer med. De har et fantastisk lag med individualister i verdensklasse, sier han.

Thomas Gravesen spiller ikke kveldens kamp på grunn av suspensjon, mens Jesper Grønkjær fortsatt er i Danmark på grunn av sin mors dødsfall. TV 2 Nettavisen følger uansett kampen direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere