Gå til sidens hovedinnhold

Dansk profil åpen for «avtalt spill» i VM-dramaet

- Det er ingen som liker Norge, sier Henrik Møllgaard.

Kun én runde gjenstår av mellomspillet i håndball-VM og det ligger an til å kunne bli et drama. Norge slo Sverige mandag og har muligheten til å gå videre til semifinale, men er avhengig av resultatet i en annen kamp.

Danmark møter nemlig Sverige i sin siste kamp, og vinner svenskene den kampen med tre eller fire mål, går både Danmark og Sverige videre til semifinale. Sverige vil da gå forbi Norge på bedre innbyrdes målforskjell.

Norge på sin side møter Ungarn i sin siste kamp i mellomrunden, og det norske laget må helst vinne den for at dette scenarioet skal bli aktuelt. Hvis Norge vinner sin kamp, og Danmark slår Sverige i den andre kampen, vil det norske laget uansett være klare for semifinale.

«Due-due-situasjon»

Både Aftonbladet og Expressen omtaler det hele som en såkalt «Due-due-situasjon» og henviser til fotball-EM i 2004, der Sverige og Danmark spilte i samme gruppe og havnet i den situasjonen at begge lag kunne ta seg videre med uavgjort dem imellom i siste gruppespillskamp.

Det endte som kjent med 2-2 mellom nabolandene den gang og begge gikk til kvartfinale. Det fikk Italia til å rase og hevde det var avtalt spill.

Danske Henrik Møllgaard er åpen for en lignende løsning nå. Til de svenske avisene sier han i hvert fall det, trolig med et snev av glimt i øyet.

- Vi kan fikse en avtale her og nå. Det er ikke noe problem. Vi slår gjerne ut Norge. Det er ingen som liker Norge, sier han ifølge Expressen.

- Vi sender Norge hjem. Danmark og Sverige går videre. Vi kan gjøre en deal her, sier den danske forsvarsspesialisten videre.

- Fantastisk

Møllgaard husker godt det som skjedde i fotball-EM i 2004.

- Ja, selvsagt. Det var fantastisk. Helt suverent, sier han.

- Dette er ikke noe problem, sier han videre med et smil.

Stjernen Mikkel Hansen, som har storspilt i VM, mener likevel det ikke er så enkelt som at danskene kan la Sverige vinne med en tre-fire mål.

- Det finnes selvsagt tilfeller i kamper der det kan bli et slikt scenario. Det blir noe taktisk vi må forholde oss til. Men vårt fokus ligger på å vinne kampen. Vi må beholde den gode følelsen vi har. Vi har vunnet sju strake kamper og vil gjerne ha en åttende seier, sier han ifølge Expressen.

Les mer

Slik kan Norge gå videre eller bli slått ut i håndball-VM

Betrygger Norge

Den svenske profilen Mattias Zachrisson sier imidlertid til Aftonbladet at det ikke her noen selvfølge at lagene kan spille på resultat.

Han betrygger bekymrede nordmenn om at det ikke vil skje.

- Det er vanskeligere å spille på resultat i håndball enn i fotball. Og det er absolutt ikke noe vi har planer om å gjøre, sier han til avisen.

Sverige-trener Kristján Andrésson sier svenskene kun skal ha fokus på seg selv i den dramatiske avslutningen av mellomspillet.

- Dere får spekulere i det. Jeg kommer til å forberede laget og forsøke å vinne kampen. Jeg overlater spekulasjonene til pressen, sier han.

Norge spiller sin kamp mot Ungarn klokken 18 onsdag, før Sverige og Danmark barker sammen klokken 20.30 senere samme kveld.

Les mer

Jøndal storspilte da Norge slo Sverige: - Helt fantastisk

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe