Dansk rusk i Arsenal-maskineriet

Foto: sCANPIX/AP Photo/Sergio Dionisio

Arsenal var på vei mot sesongens sjette strake ligaseier, men Boltons Henrik Pedersen ville det annerledes.

18.09.04 21:40

ARSENAL – BOLTON 2-2: Arsenal hadde tilsynelatende full kontroll mot et Bolton-lag, som fortsetter å overraske og glede i Premier League, og ledet både 1-0 og 2-1. Men begge gangene viste Bolton sin stå på-vilje, slo tilbake og understreket med all tydelighet at de skal bli en tøff gjeng å slå i år.

At Arsenal heller ikke er en lett gjeng å slå, kommer imidlertid som en marginalt mindre overraskelse.

Hver kamp ny rekord
Mot Bolton spilte London-laget sin 46. (!) Premier League-kamp på rad uten å tape, og de forbedrer sin egen rekord for hver gang de spiller og unngår serietap Og få tvilte på at det ikke skulle bli tre nye poeng da Thierry Henry ga hjemmelaget 1-0 etter en halvtimes spill. Patrick Vieira gjorde forarbeidet, og hans franske landslagskollega utnyttet sin andre store sjanse for dagen godt, da han iskaldt brukte vrista og dunket inn ledermålet med et lavt og hardt skudd.

Like iskald var imidlertid verken Henry eller hans lagkompiser utover i kampen, og hjemmelaget var både ineffektive og uheldige foran en god Jussi Jaaskelainen i Bolton-målet. Derfor var det ikke helt ufortjent da Boltons tunisiske landslagsspiller Radhi Jaidi headet inn 1-1 etter en drøy times spill, i en situasjon hvor Arsenals svakeste ledd nok en gang ble avslørt:

Okochas corner var god, Jaidi hadde farten og presisjonen, mens Jens Lehmann ble stående og vente altfor lenge, før han til slutt kom seg ut og fanget en solid mengde luft i hanskene sine. Og intet mer.

Likevel, Arsenal har ikke vært Englands beste lag i moderne tid for ingenting, og bare tre minutter senere var de på nytt i føringen da Robert Pires hælsparket inn 2-1. Målet var heldig – midtbaneeleganten så ut til å sikte på motsatt hjørne hvor Jaaskelainen var på vei, men ballen traff standfoten til Pires, skiftet totalt retning, og trillet utagbart inn i det nærmeste hjørnet.

Full jubel på Highbury, og nye tre poeng på gang – trodde alle.

Innbyttersuksess
Enter Henrik Pedersen.

Den danske landslagsspilleren – om enn bare med en landskamp så langt – har vært en scoringssensasjon denne sesongen, og da innbytter én – evigunge Les Ferdinand – gikk opp og stusset ballen til innbytter to, dynamittdansken Pedersen, så var det lite Pascal Cygan kunne gjøre. Bolton-spissen Pedersen løp fra ham og plasserte ballen rolig i det lengste hjørnet, med bare tre minutter igjen på klokka.

2-2, og enorm jubel i Bolton-leiren. Og etter kampen hyllet dansken innstillingen til laget som nå har gått ubeseiret i sine siste kamper som har vært mot tittelkandidater som Liverpool, Manchester United og Bolton:

- Vi har en enorm fightervilje i klubben, sa Pedersen etter kampen. Arsnal hadde ballen mye, men gjorde ikke så mye ut av den før de fikk det første målet. Men vi klarte å komme tilbake, og vi slåss alltid helt til siste slutt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag