RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk spion kritisk til Semb

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Peter Bonde har spionert på Norges kamper for Danmarks landslagssjef Morten Olsen (bildet). Han er svært kritisk til taktikken Nils Johan Semb har valgt å bruke.

Bonde overvar også kampen i Bosnia, der Norge tapte 1-0 lørdag og trolig mistet sjansen til å komme til EM.

- Det virker som de allerede har gitt opp. Laget er ikke lenger ”i live”. Gløden, engasjementet og lysten er borte, sier Bonde til Jyllands Posten.

- Feil taktikk

Mye av skylden legger observatøren på den norske taktikken.

- Jeg kan forstå at lag som Malta og Luxembourg legger seg tilbake på banen og håper på en kontringssjanse, men det kan ikke være riktig at Norge, med så gode spillere, skal gjøre det samme. I mine øyne er det helt feil å bruke Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise som løpende midtbanespillere. Dessuten er John Carew en verdensklassespiller inne i feltet, men han får jo aldri ballen, sier Bonde.

Men han har så visst sett Norge gode også.

- Jeg kan ikke la være å tenke på 2-2-kampen mot Danmark for ett år siden. Vi ble hardt presset og i perioder løpt sønder og sammen på midtbanen fordi nordmennene presset oss høyere enn normalt. Når de spiller slik, er de livsfarlige. Derfor kan jeg ikke forstå at de ikke gjør det oftere. I Parken var de tilbake i sin defensive utgave, og på den måten taper de mer enn de vinner, mener Bonde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere