RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Dansk spiss til Viking

Sist oppdatert:
Viking har sikret seg underskriften til den danske spissen Allan Borgvardt. 25-åringen kan komme til å erstatte Hannes Sigurdsson.

STAVANGER/BERGEN (TV 2 Nettavisen): Borgvardt ankom Stavanger i dag og bestod den medisinske testen. Han har skrevet under på en kontrakt som i første rekke strekker seg ut sesongen 2005, melder Viking på sin hjemmeside.

- Dersom vi forlenger kontrakten med Borgvardt skal vi betale FH et begrenset beløp, sier administrerende direktør Erik Forgaard.

Han legger til av Viking slipper å punge ut med overgangssum til Borgvardts tidligere klubb.

FH Hafnarfjördur-spissen har også vært aktuell for danske Horsens, men valgte til slutt Viking. I 2003 ble dansken kåret til årets spiller på Island. Han har også spilt for AGF og Esbjerg.

Selger Sigurdsson?
Signeringen av Borgvardt kan tyde på at Viking selger den islandske spissen Hannes Sigurdsson til engelske Stoke før overgangsvinduet stenger. Opprinnelig skulle Sigurdsson knytte seg til Stoke først etter årets sesong i eliteserien.

Den danske spissen har scoret 13 mål på fjorten kamper for lederlaget på Island, FH Hafnarfjördur. Borgvardt har tidligere spilt åtte U19-landskamper for Danmark og scoret fem mål.

- Det jeg har sett så langt av Stavanger har vært imponerende, sa spissen etter å ha sett på forholdene på Viking Stadion tirsdag formiddag.

Borgvardt blir spilleklar til Viking - Rosenborg 10. september. Han har imidlertid spilt Champions League-kvalifiseringen for FH kan han dermed ikke spille UEFA-cup for Viking.

Sjette nye
Viking har tidligere i sommer sikret seg underskriftene til Borgvardts landsmann Allan Gaarde, samt Toni Nhleko, Øyvind Svenning, Sandro Grande og Fredric Lundqvist.

Stavanger-klubben forsøkte tidligere denne måneden å sikre seg Andres Oper, men fikk til slutt nei fra Torpedo Moskva-spissen. Også den finske fotballhelten Jari Litmanen stod på Roy Hodgsons ønskeliste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere