*Nettavisen* Sport.

Dansk stjerne til Sandefjord

Foto: Getty Images

Sandefjord har sikret seg en solid forsterkning - en danske med fortid i Ajax - før comebacksesongen i norsk toppfotball.

09.02.06 22:45

Den danske forsvarsspilleren Ole Tobiasen skrev torsdag under for Sandefjord Fotball. 30-åringen har seks A-landskamper for Danmark og en fortid i den nederlandske storklubben Ajax å vise til. Forrige sesong spilte han for FC København.

- Han vil være den mest meritterte spilleren som noen gang har spilt i Sandefjord-drakt. Jeg er veldig glad, dette er en solid forsterkning for oss, sier trener Tor Thodesen til TV 2 Nettavisen.

Tobiasen spilte for FC København fram til 1996, da han gikk til Heerenveen. Året etter ble han hentet inn av Ajax, og den 189 centimeter høye backen spilte fem år i Amsterdam før han reiste tilbake til København. Tobiasen er bosmanspiller og koster ikke Sandefjord én krone i overgangssum.

- Han kommer primært til å bli brukt som høyreback hos oss, tror jeg, men han kan også spille midtstopper. Han er en nokså komplett forsvarsspiller, som kommer fra en kultur der man er vant til å spille med ballen. Det passer godt hos oss, mener Thodesen.

Tobiasen, som også var aktuell for to andre norske toppklubber, reiser fredag morgen til Kypros for å være med på Sandefjords treningsleir der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag