Dansk stjerne trekker seg

Foto: EPA/Scanpix

Martin Laursen har spilt sin siste kamp for Danmark.

30.01.09 08:25

Den danske midtstopperen Martin Laursen har valgt å trekke seg fra landslaget, fordi han sliter med en kneskade. Dermed ender 31-åringen på 53 kamper i rød og hvit drakt.

Dansken har slitt med skader i lang tid, og samlet sett har stopperen vært borte fra landslaget i nesten tre år. Nå er det altså definitivt slutt.

- Beslutningen er min egen, og det er en av de hardeste jeg har tatt i løpet av karrieren min, opplyser Laursen i en pressemelding ifølge sporten.dk.

- Jeg ønsket virkelig ikke dette, fordi jeg elsker å spille for landslaget. Helst av alt ønsket jeg å bidra til at laget kom seg til VM-sluttspillet, fortsetter Aston Villa-stjernen.

Englandsproffens skadeproblemer startet tilbake i 2004, da han bare rakk med en halv vennskapskamp mot Portugal, før han måtte ut med en lei smell i kneet sitt.

I 2005 var han tilbake, men etter én kamp - VM-kvalik mot Kasakhstan - reiste han hjem til England med ytterligere kneproblemer. Denne gangen var han ute ett år.

Året etter gjorde han på ny comeback hos de røde og hvite, men nok en gang ble han sendt hjem med en mindre skade, og returnerte ikke før i 2007 mot Sverige.

- Tankene om et comeback var en stor ambition, og holdt meg gående gjennom skadeperioden. Men nå holder ikke kneet lenger, og jeg må prioritere Aston Villa.

Laursen debuterte for Danmark tilbake i 2000, og har i løpet av karrieren scoret to mål. Det mest minneverdige var utligningen mot Romania i en EM-kvalikkamp i 2003.

Målet kom tre minutter og 27 sekunder på overtid, da de to lagene spilte uavgjort 2-2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag