Gå til sidens hovedinnhold

Dansk suksesstrener tar et oppgjør med netthetsen: - Hva er det folk innbiller seg?

Nikolaj Jacobsen har ledet Danmarks håndballherrer til to strake VM-titler. Likevel får han stadig hatmeldinger mot seg i sosiale medier.

I et intervju med B.T. går han ut med hetsen og nettrollene. Der forteller Jacobsen at meldingene iblant kan bli svært så personlige.

– Det kommer noe om utseendet mitt, at jeg er tjukk og stygg. Jeg fikk slike beskjeder i VM, men det var ikke like mange som da vi røk ut av EM i fjor. Da var det en del flere som handlet om hvordan jeg ser ut.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Han sier meldingene også går ut på at han er «arrogant», «dum» og «selvopptatt». Jacobsen understreker at han er nødt til å leve med det.

– Ellers blir du sinnssyk i hodet, mener han.

Suksesstreneren oppfordrer folk til å tenke seg om en ekstra gang før de sender personlige meldinger til mennesker de ikke kjenner.

Les også: Spansk storlag forlot banen i protest

– Jeg kan ikke unngå å se det når folk skriver til meg privat. Det popper jo bare opp. Personlige ting som utseende skal man slett ikke blande seg oppi. Verken i forhold til meg eller andre. La være å sjenere andre mennesker på den måten. Hva i helvete er det folk innbiller seg?

– Tell til ti før du trykker send. Overvei om det er en beskjed du selv ville blitt glad for å motta, sier Jacobsen.

49-åringen har vært dansk landslagssjef i håndball siden 2017.

(©NTB)

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet