Den danske tempospesialisten , Alex Rasmussen, får ikke fornyet tillit av Garmin-Sharp for 2014-sesongen.

- Jeg fikk beskjed av Jonathan Vaughters under Tour de France om at de gjerne ville forlenge kontrakten, men så fikk jeg kontrabeskjed etter Spania rundt. Da var det plutselig ikke plass til meg på laget i 2014, sier Rasmussen til ekstra bladet.

Rasmussen ble proff hos Team Saxo Bank i 2009 og byttet lag til HTC-Highroad etter to sesonger. De siste årene har han kjørt på Garmin-laget. Rasmussen er usikker på hvorfor han får fyken i det amerikanske laget.

- Jeg tror Vaughters ble oppgitt på den dårlige innsatsen til laget i Vueltaen, hvor tre syklister sto av og Dan Martin veltet ut av rittet. Jeg tror det gikk utover meg, selv om jeg fullførte og gjorde en god jobb for Tyler Farrar underveis, sier Rasmussen.

Han prøver nå å forhandle fram en retur til Bjarne Riis´ mannskap, men sier han er åpent for alt. Den sene avskjeden gjør det ekstra vanskelig for kontraktjakten til 29-åringen.

- Man kan aldri vite med Vaughters. Han kan endre mening fra den ene dagen til den andre. Jeg er frustrert for å få nyheten så sent på sesongen. Hadde jeg fått vite det i juli, hadde jeg hatt tid til å se meg om etter et nytt lag, sier Rasmussen, som nå har to løp igjen for å overbevise eventuelle nye arbeidsgivere, Franco-Belge og Paris-Tours.

Rasmussens beste plassering var nummer 60 på den 14. etappen samt en 19. plass på lagtempoløpet. Alex Rasmussen vant den første etappen av årets Bayern-Rundfahrt, og har tidligere flere VM-gull som banesyklist.