RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Dansk Tour de France-drøm lever

Sist oppdatert:
- Jeg har aldri vært sterkere, sier Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglesang leder Astana-Laget i Tour de France. Det bekrefter lagledelsen allerede før laguttaket er komplett.

- Fuglsang blir garantert kapteinen når vi starter Tour de France på Korsika den 29. juni, sier Alexandre Vinokourov til cyclingnews, sportsdirektør i Astana.

Tre andre ryttere er også tatt ut på forhånd i Astana-laget: Janez Brajkovic, Enrico Gasparottoog Andrey Kashechkin.

Jakob Fuglsang har nettopp fullført Critérium du Dauphiné. Fasiten ble en fjerdeplass i sammendraget og andreplass på den syvende etappen. I fjor vant Fuglsang Østerrike rundt og Tour of Luxembourg.

- Jeg har aldri vært sterkere. Det er veldig godt for selvtilliten at jeg presterer sterkt i et løp som Dauphiné, men jeg har mer å gå på. Dauphiné var det første løpet på fem uker, og selv om vi har trent hardt, har vi ikke kjørt oss ned, sier Fuglsang til extrabladet, som nå reiser tilbake for å trene i høyden før Tour de France.

Til tross for sterke resultater vil ikke dansken si noe mer om målsettingen, og holder fast på at han er fornøyd med en plassering blant de ti beste.

Vanskelig overgang
Jakob Fuglsang er ny i Astana-laget. Han ble med på flyttelasset da Schleck-brødrene var med å danne Leopard Trek-laget før 2011 sesongen. Fuglesang betegnet forholdet til «The Schlecks» som et familieforhold. Etter han valgte å bytte lag har forholdet kjølnet betraktelig.

Les mer: Andy Schleck burde lagt opp

- Jeg er lei for at vennskapet med Andy ikke holdt. For hans del må det være vanskelig og akseptere at en som har hjulpet ham i mange år bytter lag. Jeg har gjort mitt for å holde vennskapet i live, men jeg må tenke på egne ambisjoner, sier Fuglsang til extrabladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere