Gå til sidens hovedinnhold

Dansk tour-håp skadet på trening

Planla å toppe formen på Tenerife - endte med skadet rygg.

Søndag trente Jakob Fuglsang og to lagkamerater til Tour de France på Tenerife. Det endte med at de krasjet med hverandre i en utforkjøring.

Les også: Dansk Tour de France-drøm lever

Fuglsang er tiltenkt rollen som kaptein for Astana-laget i årets tour. Han viste nylig god klatreform i Critérium du Dauphine. Han endte det franske oppkjøringsrittet til Tour de France på fjerdeplass sammenlagt.

Astana opplyser at dansken skadet albuen og ryggen, men at 28-åringen vil være tilbake i trening i løpet av uke 25. Dermed er ikke hans Tour de France-deltakelse i fare.

Det gikk verre for lagkameratene Fuglsang krasjet med. Andriy Grivko og Assan Basajev skadet seg mer alvorlig. Sistnevnte er tvunget til å avslutte forberedelsene til Tour de France og fly bort fra den spanske øya for å få behandling.

Sportsdirektør til det kasakhstanske laget Dmitrij Sedoun forteller at Grivko har skadet hånda og har en femti-femti-mulighet for å fortsette treningsleiren Astana har på Tenerife.

I tillegg til de tre nevnte deltar også Egor Silin, Fredrik Kessiakoff, Dmitrij Muravjev, Alexey Lutsenko og Kevin Seeldrayers på treningsleiren. De syklet sammen med den danske ulykkesfuglen, Grivko og Basajev da uhellet inntraff.

Sedoun forteller at de fem andre Astana-rytterne klarte å stoppe i tide og kom uskadet fra hendelsen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken