RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ryan Wilkisky (Pa Photos)

Danske fjellaper

Danskene er blitt fjellaper og klamrer seg til høydehåp.

Oslo (ANB): Generalprøvene tyder på at Nederland - Danmark i VM-premieren blir rått parti. Men danskene klamrer seg til et håp.

Mens nederlenderne feide over Ungarn 6-1 hjemme i Amsterdam, måtte danskene fordøye sitt andre 0-1-tap på fem dager under sin treningsleir i Sør-Afrika. Og ikke nok med det: Bak de nedslående resultatene må fotballfrelste dansker innse at deres VM-håp skapte fint lite både mot Australia tirsdag og Sør-Afrika lørdag.

Likevel ser de slett ikke mørkt på møtet med de nederlandske storfavorittene i den første VM-kampen mandag i kommende uke.

Veteranen Martin Jørgensen trekker fram det han mener er et dansk plusspoeng i forkant av den spennende VM-innledningen.

Drar fordel av høydetrening
- Jeg tror vår treningsleir i høyden her i Sør-Afrika gir oss en fordel i forhold til nederlenderne, sier 34-åringen til København-avisen Politiken.

For i motsetning til Nederland, som valgte å forberede seg til VM i hjemlandet og først denne uka er på plass i Sør-Afrika, har danskene oppholdt seg i VM-landet i over ei uke. Der har de blant annet fått erfare hvordan den lette turneringsballen oppfører seg i sørafrikansk tynnluft.

- Nederlenderne kan få litt av et kultursjokk når de kommer hit. Med mindre de er så teknisk gode at de ikke behøver å slå lange pasninger, sier Jørgensen, som er klar for sitt tredje VM og har ikke mindre enn 96 landskamper på baken siden sin debut i 1998.

Terper angrepsspill
Ballen flyr lengre i den tynne lufta, og nettopp det har blitt brukt som en forklaring på at de danske avleveringene har fungert så dårlig i de to siste testkampene foran mesterskapet. Og selv om spillerne er blitt noe klokere på ballen, varsler Jørgensen likevel flere feilpasninger når alvoret tar til.

Det blir med andre ord terping på den offensive delen av spillet i de siste dagene foran mesterskapet. I helgens møte med Sør-Afrika var kaptein Jon Dahl Tomasson veldig alene på topp.

- Det var som å være på en øde øy. Det var ikke så mange baller som kom fram til meg, sa Dahl Tomasson oppgitt til Danmarks Radio.

Ikke bekymret
Én årsak til det var at de ellers så treffsikre oppspillene fra Daniel Agger uteble. Forsvarskjempen – den dyreste spilleren i Danmarks VM-tropp – ble mannsoppdekket og fikk lite til i det oppbyggende spillet.

- Det var frustrerende å bare bli stående og glo. Så her må vi finne alternative løsninger. Men jeg tror ikke dette blir noe problem mot nederlenderne. For de har mer fokus på seg selv og sitt spill enn motstanderen, sier Liverpool-spilleren.

Heller ikke landslagssjef Morten Olsen er bekymret etter de to siste testkampene.

- Dette er nederlag jeg lever godt med. De betyr ikke noe for meg, nå er det Nederland og intet annet som gjelder. For selv om vi burde ha skapt flere sjanser, var det ikke noe i veien med våre spilleres mentalitet og løpsvilje, sier den erfarne landslagssjefen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere