Gå til sidens hovedinnhold

Danske stjerne fikk startnekt

Når gir han forbundet så ørene flagrer.

På grunn av brudd mot meldeplikten fikk Alex Rasmussen idømt en 18 måneder lang karantene via idrettens voldgiftsrett.

Den løp fram til april, noe som gjorde at den danske Garmin Sharp-rytteren så fram til å gjøre comeback i franske Circuit Cycliste Sarthe.

Det så greit ut helt til han ble prikket på skulderen av en UCI-kommisjonær og fikk beskjed om at han likevel ikke fikk starte.

- De mener at jeg eller laget ikke har forsikringen i orden. Han visste ikke engang selv, da jeg spurte hva som er galt. I bunn og grunn virker det som det viktigste er at jeg ikke skal få starte, sier en tydelig oppgitt Rasmussen til tv2sporten.dk.

Føler seg urettferdig behandlet
Forbundet forklarer til sykkelnettstedet av forsinkete dokumenter var årsaken til at Rasmussen ikke fikk lov til å sykle.

- Han var ikke klargjort for ritt ettersom vi ikke fikk forsikringspapirene hans i tide. De nødvendige papirene har nå kommet til rette, og han har blitt registrert på skikkelig vis, forteller kommunikasjonsrådgiver Devra Pitt Gétaz til velonation.com.

Rasmussen er åpenbart bitter for vendettaen han føler seg utsatt for av forbundet.

- Jeg er så skuffet. Jeg er så sur på UCI. De har vært konstant etter meg de siste to-tre årene, og det fortsetter bare. Det er åpenbart ingen slutt på dette.

På Twitter skrev han følgende etter startnekten:

- Jeg ble nettopp hevet ut av La Sarthe av det onde og mektige UCI. Dette er åpenbart for livstidsutestengelse å regne hos UCI, skrev han.

Overfor dansk TV 2 utdyper han:

- Det er fullstendig latterlig. For andre er det kun seks måneder eller et år, men for meg har det ingen ende. Jeg er rimelig skuffet.

Ble sparket av HTC-Highroad
Den tidligere banesyklisten har kjempet en lang kamp mot den internasjonale sykkelforbundet.

Det hele starten i 2011. Da ble han sparket av HTC-Highroad etter å ha uteblitt fra en dopingkontroll.

Samtidig kom det fram at ADN (antidoping Danmark) hadde notert to øvrige brudd mot meldeplikten.

Først ble han frifunnet for saksfeil hos UCI, men etter at forbundet anket saken inn til voldgiftsretten, trådte en 18 måneders tilbakedatert utestengelse i kraft.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto