Helt siden juniordagene har Kim Andersen hatt tett oppfølging av brødrene Schleck. Nå har han fått beskjed om at han mister ansvaret for Andy og Fränk i Tour de France.

- Jeg skal være med laget til Tour of California, men ikke Tour de France, avslører Andersen overfor sporten.dk.

Andersen jobbet tett med Andy og Fränk i CSC/Saxo Bank, og samarbeidet ble om mulig enda tettere under 2011-sesongen i Leopard Trek. Før 2012-sesongen ble Leopard-laget slått sammen med RadioShack. Det gjorde at en rekke ryttere måtte finne seg nye lag og mye av det samme gjaldt for støtteapparatet.

Andersen ble værende i laget, på tross av at det lå an til at Johan Bruyneel ville styre det meste.

På tross av dette må degraderingen til kommende Tour de France må være et stort nederlag for Andersen. Spesielt med tanke på det tette samarbeidet han har hatt med Andy og Frank i en årrekke,

Bruyneel blir mannen som skal sitte ved spakene i touren. Han ledet Lance Armstrong til sju strake seirer i Tour de France.

I Tour de France stiller alle lag med to sportsdirektører. RadioShacks andrevalg til årets ritt er Allain Gallopin.

- Kim er neppe fornøyd
Danske Brian Holm er sportssjef i Omega Pharma-Quick Step. Han er klar og tydelig overfor sporten.dk da han uttaler seg om vrakingen av Andersen.

- Det tror jeg ikke Kim er fornøyd med, sier han.

- Jeg undres også over at brødrene Schleck ikke har slått i bordet og forlangt at Kim kommer med til Tour de France, sier han.

TV2s sykkelekspert Mads Kaggestad er ikke veldig overrasket over at Fränk og Andy ikke har slått gjennom.

- Det sier bare noe om at det er lønningsposen som taler. De tør ikke å utfordre Bruyneel. De får lønna og kontrakten de ville ha, også er det Jjohan som er sjefen. Sånn er det litt i sykkel, utøverne har respekt for den som er øverst kommanderene, forteller Kaggestad til procycling.no.

Hvorfor brødrene ikke har forlangt at Andersen skal være med til touren forblir et ubesvart spørsmål. Det som synes klart er at Bruyneel vil ha full kontroll på RadioShack-skuta i juli.

Er Bruyneel redd for Andersen?
Brian Holm har tidligere titulert Andersen som verdens beste sportsdirektør, men understreker samtidig at Bruyneel har en imponerende CV.

- Kim er god og etter min mening verdens beste. Kanskje er Bruyneel redd for at Kim Andersens innflytelse er for stor. Og man må jo også si at Bruyneel har vist at han kan veien til seier, sier Andersen.

Kaggestad føler det kunne bli vel mye med både Bruyneel og Andersen.

- Jeg er enig med Brian Holm. Kim Andersen er veldig respektert, så det kan jo bli litt for mange kokker og for mye søl. Kim Andersen har alltid stått for det taktiske rundt brødrene Schleck. Han har en høy stjerne, sier Kaggestad.

PS: Verken Andy eller Fränk har hatt noen god innledning på sesongen. Derfor kan det nok tenkes at de først og fremst bør bruke energien på å komme i form til touren, og ikke på hvem som skal guide dem gjennom tre uker i Frankrike.