*Nettavisen* Sport.

Dansken som skal redde Liverpool

En ung danske blir en viktig brikke i Liverpools kamp for Mesterliga-plass i kveld. Møt Daniel Agger (21).

22.08.06 10:59

Liverpool sliter med store skadeproblemer før kveldens Mesterliga-kvalifisering mot Maccabi Haifa. I serieåpningen mot Sheffield United måtte både Jamie Carragher og John Arne Riise ut med skader. I tillegg har argentinske Gabriel Paletta pådratt seg en kneskade, og er ute av troppen som reiste til Kiev. Dermed er tre viktige forsvarsspillere uaktuelle.

Tidenes dyreste
Liverpool har 2-1 å gå på fra det første oppgjøret, og er derfor avhengig av et patent forsvar for å gå videre. På venstrebacken er det ventet at enten Steven Warnock eller Fabio Aurelio overtar etter Riise.

Helt sikkert er det at unge Daniel Agger stepper inn for Carragher som Sami Hyypiä makker i midtforsvaret. 21 år gamle Agger blir regnet som en av Danmarks mest talentfulle midtstoppere på årevis. Han ble en umiddelbar suksess da han fikk sjansen på Brøndbys A-lag i en alder av 19 år i 2004. 189 centimeter høye Agger var en klippe i et Brøndby-lag som vant gull i serien samme sesong.

Han rakk å bli kåret til årets talent i Danmark to ganger før han ble hentet til Liverpool av Rafael Benitez i januar 2006. Agger kostet 5,8 millioner pund, og er dermed den dyreste forsvarsspilleren Liverpool noensinne har kjøpt. Det første halvåret av den 4,5 år lange kontrakten ble delvis ødelagt av skader, men dansken fikk likevel med seg fire seriekamper.

Fra start mot Chelsea
I år spilte han fra start i Community Shield-klampen mot Chelsea, og kom inn for skadde Carragher i serieåpningen mot Sheffield United.

Liverpool-manager Rafael Benitez har stor tro på Agger, som står oppført med fire A-landskamper og ett mål for Danmark.

- Vi har et par skadede spillere, men vi kan håndtere det. Daniel Agger har gjort det veldig bra i de kampene han har spilt denne sesongen. Jeg kjøpte ham fordi jeg vet hvor god han er. Jeg har stor tro på ham, sa Benitez på mandagens pressekonferanse i Kiev, ifølge liverpool.no.

Oppgjøret spilles på nøytral bane i Ukraina på grunn av den spente situasjonen i Midtøsten.

Følg kampen direkte på TV 2 Nettavisens livetjeneste fra klokken. 20.35. Kampen vises også på TV3.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.