RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskene herjet med stjernelaget

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Klare for EM i 2012.

DANMARK - PORTUGAL 2-1:

Det danske landslaget ble tirsdag kveld klare for EM-sluttspillet i 2012. Det ble klart, etter en meget sterk seier over Portugal i Parken.

Etter åtte kamper i gruppe H, har danskene sanket 19 poeng, mens Portugal blir nummer to med sine 16. Norge endte også på 16 poeng.

Tidlig scoring
Allerede etter tolv minutters spill gikk Danmark opp i ledelsen i tirsdagens kamp. Michael Krohn-Dehli dro seg inn i boksen og banket ballen i lengste hjørne.

I løpet av de første 45 minuttene i København var det stort sett enveiskjøring og vertene hadde flere gode sjanser. Til pause kunne det fort stått mer enn 1-0.

Etter hvilen skulle imidlertid hjemmelaget få ytterligere uttelling. Dennis Rommedahl satte på turboen og la inn. Foran mål ventet Nicklas Bendtner, som scoret.

Da Sunderland-spissen satte inn Danmarks andre mål, var gjestene i ferd med å feste et lite grep om kampen, men fulltrefferen ga vertene nye krefter.

Se høydepunkter fra kampen her:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

- Var fantastisk
Portugal skulle få sin redusering, men den kom helt på tampen. Cristiano Ronaldo fikk stjernetreff og ballen suste inn i lengste kryss. Herlig, men alt for sent.

- Dette var fantastisk. Det eneste som manglet var et par mål til. Og det er litt utrolig at jeg kan si det, etter et møte med et klasselag som Portugal, sier Morten Olsen dansk TV 2.

- Vi så det allerede fra starten, da vi fikk et mål annullert. Hvorfor vet jeg ikke. De hadde nok regnet med å dominere kampen, men det gjorde de ikke, sier den danske landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere