CASTELLÓN (Nettavisen): Dagen før vinterens store håndballeventyr kastes i gang, møter de norske jentene pressen i den spanske kystbyen Castellón.

Sommerens OL-bronse er glemt, og Norge blir av flere utpekt som den store favoritten før mesterskapet starter.

- Det er to land som er et nivå over alle andre, og det er Norge og Frankrike. Norge har en perlerekke med stjerner, og er alltid gode under mesterskap. De har også en bredde de ikke har hatt tidligere, sier dansk TV 2s ekspert Peter Bruun Jørgensen til kanalen.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson kontrer med beskjed til naboene i sør:

- De bør ha mer tro på sine egne, reagerer han til Nettavisen.

Les også: Slik spilles håndball-VM for kvinner 2021

- Burde ha tro på seg selv

Thorir Hergeirsson poengterer at de som regel blir utnevnt som favoritter før hvert mesterskap, og benytter samtidig muligheten til å sende et stikk til danskene.

- De burde ha mer tro på sitt eget lag, fordi Danmark er absolutt en av mesterskapets store favoritter selv. De har en solid tropp, og kan nå langt, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Det blir jo alltid en kamp om å gi et av lagene favorittstempelet før start i hvert eneste mesterskap, og vi pleier som regel å få det stemplet midt i panna hvert år. Vi tar det litt som det er, og får bare leve med det.

Camilla Herrem har levert på høyt nivå på det norske landslaget i årevis, og er klar på at norske spillere har for vane å måtte tåle et tidlig favorittstempel.

- Folk må gjerne få lov til å mene hva de vil før et mesterskap, og vi har vært «favoritter» hver eneste gang siden jeg kom inn på landslaget for mange år siden. Det eneste er jo om man takler presset, for det kan jo bli litt mye for enkelte, forklarer 35-åringen til Nettavisen.

Les også: Klæbo-pressekonferanse vekker oppsikt: - Aldri sett ham på den måten før

- Man er forskjellige på å håndtere et favorittstempel, men hvis vi leverer vårt fulle potensiale kan vi jo absolutt gå helt til topps. Det er ikke vits å stå her nå og prate kvart- eller semifinale, for det er foreløpig lenge til. Vi må fokusere her og nå.

Mener danskene er lure

Jørgensens kollega Lærke Møller er enig i sin kompanjongs analyse, og har samtidig de norske jentene over den franske.

- Norge og Frankrike har et ekstra gir inne enn resten av konkurrentene, men jeg holder de norske som favoritter. De virker klare, og har vist stor kontinuitet de siste årene.

TV 2s håndballekspert Bent Svele mener derimot at danskene har lært av tidligere feil, og går litt vel defensivt ut før mesterskapet kjøres i gang.

- Jeg kan vel være enig i at Norge og Frankrike er forhåndsfavoritter her, selv om både Russland og Danmark er kapable til å gå av med seieren. Nå har også danskene vært lure denne gangen, og latt være å snakke seg selv opp før et mesterskap. Noe de har hatt for vane å gjøre tidligere, forteller han til Nettavisen.

Les også: Se de enorme millionforskjellene på Norge og Danmark: - Ganske drøyt

Svele peker også på at danskene har en betydelig enklere vei enn Norge, som står i fare for å møte enten Frankrike eller Russland allerede i kvartfinalen.

- Det er ikke langt unna en autostrada for danskene til en finale, så de har alle forutsetninger til å nå langt. Danskene har gode målvakter og har flere strålende enkeltspillere, så det er på tide at de begynner å vise noe også, men i utgangspunktet skal Norge og Frankrike være de sterkeste.

Sveles kollega i Viaplay, Ole Erevik, mener det er få grunner til å ikke utnevne Norge som potensielle seierskvinner.

- Jeg syntes det er på sin plass å peke på Norge som store gullkandidater, ut ifra de forutsetningene de har. Frankrike er en naturlig utfordrer, men Hergeirssons tropp skal være kapabel til å ta med seg gullet tilbake til Norge, sier den tidligere landslagskeeperen til Nettavisen.

Les også: Warholm kåret til årets friidrettsutøver i verden

Norge VM-åpner mot Kasakhstan fredag 20:30, før Iran og Romania venter i de to resterende gruppespillskampene.