DOHA/OSLO (Nettavisen): Fifa bestemte mandag at de ville straffe spillerne med gult kort dersom de benyttet seg av de mye omtalte «One Love»-kapteinsbindene.

Det førte til at ni nasjoner, inkludert Danmark og England, valgte å legge igjen det aktuelle kapteinsbindet i garderoben.

Etter tirsdagens 0-0-kamp mot Tunisia i VM legger de danske spillerne liten skjul på hva de mener om Fifas håndtering.

Les også: VM-skandalen eskalerer

– Fullstendig latterlig!

Til Nettavisen avslører Joakim Mæhle at det danske laget vurderte et drastisk grep før kampen.

– Vi har snakket om man skulle gå inn på banen med armbindet på og så ta det av før kampen startet, sier Mæhle til Nettavisen.

Dansken forklarer imidlertid at de fryktet mulige reaksjoner.

– Vi visste ikke om det var mulig, lovlig eller om man får gult kort, sier Atalanta-spilleren.

– Selv om det kom trusler om gult kort og sportslige sanksjoner, kunne man likevel brukt kapteinsbindet for å sende et budskap til resten av verden om at man står opp mot Fifa?

– Det kunne man kanskje gjøre, men med to gule kort så får man karantene. Rent sportslig så er det vanskelig, sier han til Nettavisen i pressesonen på Education Stadium.

Også lagkamerat Simon Kjær synes det blir feil å ofre seg sportslig. Han er imidlertid krystallklar angående forbudet.

– Jeg kan ikke forstå noen ting av den beslutningen, sier Kjær etter kampen.

– Jeg synes det er fullstendig latterlig.

Les også: – Et av de største sjokkene i VM-historien

Tar Fifa til retten

Bare få timer tidligere avslørte tyske Bild at Tysklands fotballforbund (DFB) har bestemt seg for å ta Fifa til Idrettens voldgiftsrett (Cas) som følge av restriksjonene.

– Fifa har gitt oss forbud mot å vise et symbol på diversitet, og kombinerer det med massive trusler om sportslige sanksjoner. DFB vil undersøke om denne aksjonen fra Fifa er lovlig, sier DFBs talsperson Steffen Simon til Bild.

Det tyske forbundet håper at Cas kan slå fast om den tyske kapteinen Manuel Neuer kan bære «One Love»-armbindet senest til landets andre kamp i VM mot Spania på søndag uten at han vil kunne risikere et gult eller rødt kort – samt at Tyskland ikke vil risikere poengstraff.

Dansk støtte

Danske Mæhle var ikke klar over tyskernes reaksjon da han snakker med Nettavisen på Education City Stadium i Qatar tirsdag ettermiddag, men støtter det fullt ut.

– Jeg visste ikke at de tar det til retten, men det synes jeg er helt greit. Fotball skal være for alle, sier Mæhle.

Han er lite imponert over situasjonen som har oppstått i VM.

– Jeg vet ikke om det har påvriket oss, men jeg synes ikke at det er i orden. Selvfølgelig skal det være lov å spille med One Love-armbind. Det skal det ikke være noen tvil om, sier dansken.