*Nettavisen* Sport.

Danskene sjokkerte: - Det skal ikke skje

Foto: Carina Johansen (NTB/Scanpix)

Danskene tok en ny seier i Stavanger.

09.11.13 20:47

NORGE - DANMARK 2-3:

Norge gikk på et sjeldent tap mot Danmark fredag kveld og var klare for å heve seg da lagene møttes til ny landskamp lørdag kveld.

Men danskene sjokkerte fra start i Stavanger.

Etter den første perioden lå Norge under 3-0 i Stavanger. De norske herrene reduserte to ganger i midtperioden, men klarte ikke å ta igjen ledelsen til danskene, selv om de styrte store deler av kampen.

- Jeg er ikke veldig fornøyd. Vi fikk en tung start. Vi fikk tre baklengsmål på syv skudd, og det skal ikke skje. Vi blir litt stresset når vi får det første målet og da får vi et litt feil fokus, sier keeper Lars Haugen til TV 2 Sport.

Landslagssjef Roy Johansen mener laget gjorde en god kamp og sier at han har fått mange svar etter de to privatlandskampene mot Danmark.

- Vi har fått svar på veldig mye etter disse kampene. Alt i alt gjør vi en bra kamp i dag, sier landslagssjef Roy Johansen til TV 2 Sport.

- Vi må være mer distinkte i egen sone. Vi må ha en høyere redningsprosent på det nivået vi er og det vil vi ta med våre målvakter. Vi er bra fremover, men vi er for innefektive. Vi må skyte mer, oppsummerer landslagssjefen.

Sjokkerte fra start
Morten Madsen satte inn kampens første mål, drøye elleve minutter ut i den første perioden.

Like etter doblet samme mann ledelsen for danskene, etter assist fra Julian Jakobsen. Danskene var imidlertid ikke ferdig med å sjokkere det norske laget.

Få minutter før første pause satte Jesper Jensen pucken i nettet, og det sto 3-0 til Danmark.

LES OGSÅ:- Vi må skjerpe oss

Reduserte
Norge hevet seg i midtperioden og det tok ikke mer enn et par minutter før Jonas Holøs smalt inn den første reduseringen. Mathis Olimb noterte seg med assisten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Carina Johansen (NTB/Scanpix)

Halvveis ut i perioden reduserte Norge nok en gang, denne gangen var det Fredrik Lystad Jacobsen som skrev seg inn i målprotokollen.

Nytt tap
Det norske laget hadde flere muligheter til å sette inn utligningen, men maktet ikke å sette inn utligningen.

Dermed gikk Norge på sitt andre tap for Danmark, på like mange dager. Det er sjelden kost for det norske landslaget, for Norge hadde nemlig ikke tapt for Danmark siden VM i 2002, da lagene spilte i 1. divisjon, før de to kampene i Stavanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.