Brann - Rosengård 1-1

Bergens beste fotballag tok i mot de regjerende svenske seriemesterne Rosengård i en historisk Champions League-playoff på Brann Stadion.

Svava Rós Gudmundsdóttir ga Brann-jentene en drømmeåpning med en fantastisk scoring etter 20 minutter. Islendingen var kontant og banket inn ledermålet bak en forfjamset Teagan Micah:

– Se hvor mye dette betyr for Brann-jentene. Se på dette! Fantastisk godt gjort av islendingen. Iskald som få, og feiringen står i stil, kom det fra VG-kommentator Helene Husvik.

Over 6000 fremmøtte bergensere måtte derimot bite i det sure eplet, da Olivia Holdt dukket opp fra intet og sikret et godt utgangspunkt for svenskene.

Les også: Haaland ble grillet og slo tilbake: – Det er for drøye ord

Hør Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet under:

Skuddet fra distanse var av det lekre slaget, men feiringen var av det mer overraskende slaget.

Dansken valgte å stille seg opp mot Brann-fansen, og holdt seg til ørene. Gesten ble møtt med umiddelbar pipekonsert mot Holdt.

– Med den feiringen der foran Brann-fansen får hun høre det.

De svenske mesterne koblet et realt grep om kampen etter scoringen, og var klart nærmest seieren. Hjemmelaget kunne derimot takke en god Mikalsen for et greit utgangspunkt før returoppgjøret.

Kommende onsdag venter returoppgjøret i Malmö, og vinneren sammenlagt tar seg videre til gruppespillet i Champions League. Det er ventet å ha en verdi på omkring fire millioner kroner.