«Dårlig» Bø til topps i Kollen

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

- Jeg er ikke i god fysisk form, sier den norske skiskytteren.

28.02.13 15:25

Skiskytteren Tarjei Bø har hatt en tung sesong, preget av sykdom, men under VM tidligere i vinter fikk 24-åringen endelig en etterlengtet opptur.

Han gikk til topps under fellesstarten i Nove Mesto, samtidig som han også fikk med seg gull fra mixedstafett og vanlig stafett.

Formen nordmannen viste i Tsjekkia ser det ut til at han har dratt med seg. Under torsdagens sprint i Holmenkollen var 24-åringen igjen øverst på pallen.

Bø, med startnummer 17, skjøt feilfritt på første og andre skyting, samtidig som farten i sporet var god. Det ble jevnt, men ingen kunne matche Bøs tid.

Nettavisen fulgte rennet LIVE

- Helt fantastisk
Nærmest var franske Martin Fourcade. Franskmannen hadde en svært god dag i sporet, men skjøt på seg to bom, og var 0,1 sekunder bak nordmannen i mål.

- Jeg har marginene på min side i dag. Det går visst litt opp i opp i løpet av et år dette, sier Bø til NRK om løpet.

- Dette kjennes helt fantastisk. Det er fint å ha tidelene på sin side. Det er god stemning i Kollen også, og hele familien er her og heier på meg, sier vinneren.

Bø innrømmer likevel at formen fortsatt ikke er på topp.

- Jeg er i god skiskytterform, men ikke i så god fysisk form. Fourcade er nok en bedre langrennsløper enn meg nå. Jeg kan gå en god sisterunde, men må holde igjen i starten, sier Bø.

Bjørndalen raknet
Også Ole Einar Bjørndalen åpnet løpet bra, og skjøt feilfritt på første skyting. På andre skyting raknet imidlertid veteranen og pådro seg hele tre bom. Det kostet mye.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

- Det ble tre nye bom. Jeg tenkte for mye på andre ting i dag, og da går det ikke. Det stemmer ikke bra om dagen, sier Bjørndalen om sin skyting.

Franske Martin Fourcade kapret altså andreplassen i torsdagens renn, mens Andreij Deryzemlya fra Ukraina tok tredjeplassen, 7,7 sekunder bak den norske vinneren.

Av de øvrige norske ble Henrik L'Abee-Lund nummer elleve, Bjørndalen nummer 18, Johannes Bø nummer 28, Erlend Bjøntegaard nummer 30, og Lars Helge Birkeland nummer 41.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag