Dårlig dag for Zuccarello

Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix

Tap for nordmannens klubb.

Mats Zuccarello Aasen var på isen ved to baklengsmål og ble fraløpt før vinnermålet da New York Rangers tapte 2-3 for Boston Bruins i første kvartfinale i NHL-sluttspillet.

Vinnermålet kom 15.40 minutter ut i forlengningen, og kampen endte med at Zuccarello skled inn i målet med hodet først etter at Brad Marchand hadde sendt pucken inn bak Henrik Lundqvist.

Den svenske stjernekeeperen tok for øvrig på seg skylden på målet, som kom på en kontring etter at Derick Brassards pasning ble brutt av Zdeno Chara.

Marchand fikk pucken, sendte den ut til Patrice Bergeron og spurtet forbi Zuccarello. Inne foran mål styrte han Bergerons pasning i nettet.

- Jeg skulle sett spilleren i midten. Jeg var for opptatt av pucken. Derfor gikk jeg ut med det ene beinet i stedet for å holde dem samlet. Det var en teknisk feil. Når det er mange sjanser mot, gjør du før eller senere en feil, sa svensken til NHL.com.

Lundqvist har storspilt i sluttspillet og holdt nullen i de to siste kampene mot Washington Capitals i 1. runde. Torsdag reddet han 45 av 48 skudd.

Dårlig dag
Zuccarello var på isen da Chara ga hjemmelaget 1-0-ledelse med et slagskudd vel midtveis i 2. periode, og han endte med minus 2 i statistikken.

Rangers utlignet ved Ryan McDonogh 1,3 sekund før perioden var over, og Derek Stepan ga gjestene 2-1-ledelse 14 sekunder ut i 3. periode. Ledelsen varte ikke lenge. Steve Eminger ble utvist for holding, og Bruins' utskjelte overtallsspill ga omsider uttelling da sluttspilldebutanten Torey Krug gjorde 2-2.

- Målet mitt var å komme hit og hjelpe laget å vinne, og det greide jeg, sa backen.

Se høydepunktene fra kampen her (video med tillatelse fra Viasat, som viser alle NHL-kamper på Viaplay.no):

HTML EMBED

Rangers sliter fortsatt i overtall og ble uten scoring i tre forsøk torsdag. Så langt i sluttspillet har laget fått uttelling på bare to av 31 overtallssjanser.

Zuccarello spilte 20.15 minutter torsdag fordelt på 26 bytter, derav 2.22 i overtall. Han hadde tre skudd på mål og var den eneste som ble stående med minus 2. Første sjanse til revansj kommer søndag.

Kings vendte
I torsdagens andre kamp vendte Los Angeles Kings kampen mot San Jose Sharks med to sene mål, vant 4-3 og leder 2-0 i best av sju kamper.

Laget lå under 2-3 inntil kaptein Dustin Brown utlignet i spill fem mot tre 1.43 minutt før slutt. 22 sekunder senere scoret Trevor Lewis vinnermålet.

Dermed ble det en tung dag for Sharks. Tidligere ble vingen Raffi Torres utestengt i resten av kvartfinalekampene for en takling mot hodet til Jarret Stoll i første kamp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.