RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig nytt for landslaget

(FOTO: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX)
Norges sjanser i A-VM i ishockey ble kraftig redusert da Tore Vikingstad bestemte seg for å droppe landslaget.

31-åringen har sammen med Patrick Thoresen vært bærebjelken på det norske landslaget de siste sesongene. Vikingstad er stjerne i Tyskland og blant de beste spillerne som spiller i Europa. Forrige sesong ble han kåret til årets spiller i tysk hockey.

Nå har han gitt landslagssjef Roy Johansen beskjed om at han heretter ikke vil delta på landslaget. Årsaken er hensynet til familien.

– Landslaget krever mye tid, mye mer enn klubblaget. Ryker vi ut tidlig i A-VM, blir det ofte måneder på hotell. Jeg har vært med i ti VM på rad, så jeg har ikke så dårlig samvittighet, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Likevel har han tro på at Norge kan gjøre det bra, til tross for at gruppen består av sterke nasjoner som Canada, Slovakia og Tyskland.

– Det er ikke umulig å gå videre til mellomspillet. Men vi var litt uheldig med å få Tyskland i gruppa. Det er ingen B-nasjon i hockey. Vi har et bra lag, men det er viktig at vi får med oss spillere som Thoresen. Norge trenger å ha med de beste spillerne, sier han.

Men Thoresen og Edmonton Oilers virker sterke nok til å kvalifisere seg for sluttspillet, og dermed kommer ikke 22-åringen til VM. Ole-Kristian Tollefsen må også melde pass dersom hans Columbus Blue Jackets når sluttspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere