Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig skyting felte Norge

Lars Berger og det norske laget var aldri med i seierskampen på søndagens stafett.

Hochfilzen (NTB): To strafferunder og 14 ekstraskudd ødela Norges sjanser på stafetten i Hochfilzen søndag. Skiskyttergutta måtte ta til takke med sjuendeplass.

Etter lørdagens imponerende dobbeltseier til Lars Berger og Alexander Os på sprinten, hadde de norske løperne forventninger om en plass på seierspallen selv uten Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen på laget.

Men Norge endte langt bak Østerrike, som vant på hjemmebane. Svak skyting må ta skylden for den skuffende plasseringen.

– Dette holder ikke når vi skal slåss om medaljer. Vi må bli betydelig bedre og har mye å jobbe med, sa landslagstrener Mikael Löfgren til NTB.

I sesongens to første stafetter har Norge tatt fjerde- og sjuendeplass. Det er ikke landslagstreneren fornøyd med. Han håper Norge kan slå tilbake i Oberhof 8. januar.

– Vi har mye å jobbe med i julen og på nyåret, og vi skal forsøke å komme tilbake igjen til Oberhof, sa han.

Tung start
Allerede på første etappe gikk det galt for Norge. Alexander Os var i ledelsen inn til første skyting, men mislyktes på standplass og brukte tre ekstraskudd. Den stående serien gikk enda dårligere, og Os måtte ut i en strafferunde.

Han vekslet med Halvard Hanevold som 22. mann. Hanevold derimot var stabil på standplass, og med kun ett ekstraskudd gikk han Norge opp ni plasser.

Lars Berger måtte gå en strafferunde etter sin liggende serie, men på stående skyting var lørdagens seierherre igjen sikker og skjøt de fem blinkene rett ned.

Berger sendte Hans Martin Gjedrem ut på fjerdeplass, og Norge øynet mulighetene til en pallplass. Men ankermannen brukte tre ekstraskudd på siste skyting og gikk til slutt i mål 1.54,7 minutter bak suverene Østerrike.

Lyspunkt
Löfgren mente den dårlige starten hadde en del å si for at det ikke gikk Norges vei i stafetten.

– Dessverre preget nok det oss litt. Jeg forstår ikke hva som skjedde i dag. Alex har vært stabil og gjort veldig gode individuelle løp, sa Löfgren.

Landslagstreneren var imidlertid fornøyd med Hanevolds og Bergers etapper.

– Gutta gikk som vanlig bra på ski. Lars skjøt også en like bra stående serie som lørdag, og det var morsomt å se.

På det østerrikske vinnerlaget gikk Daniel Mesotitsch, Friedrich Pinter, Tobias Eberhard og Christoph Sumann. De var overlegne med bare fem ekstraskudd og seiret 1.11,2 minutt foran Sverige. Frankrike ble nummer tre. (©NTB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Slik blir du glad i i løpe

Kommentarer til denne saken