*Nettavisen* Sport.

David Beckham hyller Sir Alex

Foto: Getty Images/All Over Press

- Jeg er beæret over å ha spilt for han, sier verdensstjernen.

05.11.11 10:25

Sir Alex Ferguson feirer 25 år som manager for Manchester United. Det markeres stort i England og flere sportspersonligheter uttaler seg om skotten.

En av Fergusons mest kjente tidligere disipler, verdensstjernen David Beckham, slenger seg på skrytekoret.

- Jeg trenger egentlig ikke å si mye om det. 25 år som sjef i en klubb som Manchester United, suksessen som sjefen har hatt i løpet av de årene - det er utrolig, sier Beckham til BBC.

- Oppfylte min drøm
David Beckham kom til Manchester United som 14-åring. Han fikk sin debut i 1992, og var del av et svært suksessrikt United-lag, under ledelse av Sir Alex Ferguson, fram til 2003.

- Jeg er heldig som har vært en del av det i 11-12 år. Som liten gutt var drømmen å spille for Manchester United. Ikke minst drømte jeg om å vinne det vi vant, sier midtbanespilleren

Beckham forteller at han fylt av følelser da han kom inn på Fergusons kontor. Blant annet opplevde han en ærefrykt.

- Alle drømmer om å spille under en manager som Ferguson, forklarer LA Galaxy-spilleren.

Mener Ferguson kan holde på lenge
David Beckhams forhold til Alex Ferguson har imidlertid ikke alltid vært det beste.

Manageren var aldri fornøyd med Beckhams forhold til Spice Girls-stjernen Victoria Adams, som hun het den gang. Feiden mellom de to eskalerte og toppet seg med en krangel i garderoben, som endte med at Ferguson sparket en fotballstøvel som traff Beckham og ga ham et kutt over øyet.

Noen måneder senere var Beckham ferdig i klubben, og endte opp i Real Madrid. Det virker imidlertid som Beckham har lagt krangelen bak seg.

- Han ga meg sjansen til å spille for drømmeklubben min. Jeg vil gratulere han. Det har vært en helvetes karriere, og jeg er beæret over å ha spilt for ham, sier Beckham.

HTML EMBED

Verdensstjernen mener at Ferguson vil være United-manager i lang tid framover.

- Han kan holder på for alltid, smiler Beckham.

- Ferguson kan gjøre det han vil fordi han har hatt suksessen. Han har lidenskapen og viser den fortsatt på sidelinjen. Lojaliteten han har vist til United gjennom årene er utrolig, og han fortsetter å være suksessfull, så hvorfor forandre det? lurer den tidligere United-spilleren.

Manchester United møter Sunderland på hjemmebane klokken 16.00. Følg kampen minutt for minutt i vårt LIVE-system!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.