Du har sikkert sett procycling.nos sak om norske David Andrew Quist. Sykkelcrossrytteren VM-debuterer som kjent søndag ettermiddag i belgiske Koksijde.

Det du kanskje ikke fikk med deg var at nordmannen fikk møte Paul Herijgers torsdag.

Belgieren vant VM-gull i 1994, i nettopp Koksijde, og jobber nå som ekspertkommentator hos TV-kanalen Sporza. Naturlig nok hadde sykkelcrosslegenden med seg en fotograf på den lille treningsøkten.

Lørdag kveld la TV-kanalen ut det nesten tre minutter lange innslaget. Det skal også sendes i forkant av herrenes VM-ritt, som for øvrig starter 1500.

BLOGG: Øl, pommes frites og genever

David Quist fikk raskt erfare at sanden i belgiske Koksijde kan by på mange utfordringer. 40-åringen ble utfordret med stor fart av Paul Herijgers, og da gikk det akkurat som forventet.

Starter bakerst
Nordmannen slo kollbøtte, men reise seg heldigvis raskt. David forteller videre om hans ambisjoner, noe han også delte med procycling.nos lesere fredag:

- Mitt store mål er å bygge opp sykkelcross-sporten i Norge, ved å ta med meg erfaring og kunnskap hjem. Når jeg får denne muligheten, er det viktig at vi også prøver å bygge opp et miljø i Norge.

- Hva er målsettingen søndag?

- Det blir veldig vanskelig, fordi jeg starter bakerst, sier han, og legger til følgende etter en liten tenkepause:

- Mitt mål er å gjøre det beste jeg kan fra den startposisjonen jeg har. Det blir teknisk krevende, fordi det er mye sand i denne løypen. Jeg vil kjøre så hardt jeg kan fra start, og holde unna så lenge som mulig. Hvis jeg blir tatt ut, så vil jeg akseptere det, sa Quist.

Les også: Her er Norges ukjente VM-deltaker

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Herijgers: - David er favoritten
Lenger ut i videoen får David møte regjerende verdensmester, Zdenek Stybar (Omega Pharma-Lotto), som også trente de samme løypene. Quist hilser raskt på verdensmesteren de to siste årene, før Herijgers tar over:

- Jeg trener litt med David her nå. Han er favoritten før søndagens ritt, smiler verdensmesteren fra 1994, og spør Stybar om han har noen tips han vil dele med nordmannen:

- De holder jeg for meg selv, svarer tsjekkeren elegant.

Se hele innslaget hos Sporza her!

Litt om VM i sykkelcross 2012:
Rittets hjemmeside - Startliste - Kart/profil - Programmet