David mot Goliat

Foto: GREG WOOD/AFP/Scanpix

Sensasjonsmannen Jo-Wilfried Tsonga skal møte superstjernen Rafael Nadal i semifinalen i Australian Open

22.01.08 19:48

Den useedede franskmannen Tsonga har gjort overraskende stor suksess i årets første Grand Slam-turnering. Nå venter en av de tøffeste utfordringene han kan få innen internasjonal tennis.

Nå skal han møte spanjolen Rafael Nadal som har vunnet French Open to år på rad, og som er Federers største utfordrer til tennistronen.

Sterk turnering
Tsonga har slått ut flere svært sterke navn på vei til sin første semifinale i en så stor turnering. På veien har franskmannen slått ut blant annet Andy Murray og åteende-seedede Richard Gasquet.

I kvartfinalen feide han den fjortendeseedede russeren Mikhail Youzhny av banen i tre strake sett. Russeren så ut til å kunne forlenge matchen til et fjerde sett, men tapte i tie-break og røk ut av turneringen.

- Det er bare helt utrolig. Det er fantastisk, jeg vet ikke hva jeg skal si, sa Tsonga etter kampen til arrangørens nettside.

Og et farlig våpen for Tsonga i kampen mot Nadal blir trolig serven. Han er foreløpig den som har flest serve-ess i turneringen. I kvartfinalen vant han hele 89 prosent av ballene etter sin egen førsteserve.

Stjerne i form
Rafael Nadal ble tirsdag klar for sin første semifinale i Australian Open etter å ha slått finnen Jarkko Nieminen. Han lå under 4-5 i første sett, men deretter gikk det meste Nadals vei. Han vant til slutt kampen 7-5, 6-3, 6-1.

Og Nadal tror nå han har mer å by på enn det han har vist til nå. Han har tro på at han er i så god form at han skal kunne vinne sin første Grand Slam-tittel utenfor tennisanlegget Rolland Garros i Paris.

- I år har ikke en eneste av mine matcher her blitt spilt mer en i to og en halv time. Det er veldig bra for meg og mitt spill. Jeg er glad at jeg ikke har tapt ett sett. Det er alltid et viktig poeng, sier Nadal.

Les flere aktuelle sportssaker her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.