Det er tre og et halvt år siden Toska ble en fri mann etter å ha blitt dømt til 18 års fengsel for Nokas-ranet, som fortsatt er norgeshistoriens største ran etter at ranerne fikk med seg 57,4 millioner kroner. Toska har vært en fri mann siden 2018.

Les også: David Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet

Han ble sammen med tolv andre tiltalte dømt for ranet av Norsk Kontantservice (Nokas) i Stavanger 5. april 2004. Over 50 millioner kroner har fortsatt ikke kommet til rette. Bergenseren har siden han slapp ut, holdt en ganske lav profil med jobb, samboer og barn. Nå har han imidlertid bestemt seg for å søke rampelyset igjen.

Følger partiene til Magnus Carlsen

TV 2 opplyser nemlig at Toska skal sitte i sjakkstudio mandag og tirsdag i neste uke. TV 2 sender for tiden partiene til Magnus Carlsen og den øvrige sjakkeliten i storturneringen i nederlandske Wijk aan Zee.

Politimannen Arne Sigve Klungeland ble drept da en av ranerne avfyrte skudd mens ranet pågikk. Klungelands etterlatte har ikke reagert på at Toska skal jobbe for TV 2.

Les også: Nokas-film skaper reaksjoner

– Jeg har snakket med familien. Ingen hadde noen innsigelser på om dere bruker Toska. Alt som kan bidra til at han eller de andre domfelte kan bidra til samfunnet, er positivt, sier Kjetil Klungland, den avdøde politimannens sønn, til TV-kanalen.

Håper at Toska får vist frem sjakk-kunnskapen sin

Toska sier i et intervju med TV 2 at han ikke håper hans kriminelle bakgrunn blir et forstyrrende element i sjakksendingene. Kanalens sportsdirektør Vegard Jansen Hagen tror 46-åringen kan gi gode bidrag

– Håpet får være at Toska kommer igjennom med de kunnskapene og det engasjementet han har for sjakk. Da kan han utvilsomt bidra med noe positivt, sier han til VG.