Gå til sidens hovedinnhold

Davis utfordrer Cavendish

Posisjonerer seg for grønn trøye under Tour de France.

I 2010 ble Mark Cavendish (25) i all hovedsak utfordret av Thor Hushovd (33) og Alessandro Petacchi (37) i kampen om poengtrøya.

Nå avslører Allan Davis at også Astana har skumle planer foran sommerens Tour de France. Ventelig vil laget kjøre for Alexandre Vinokourov i sammendraget, mens Roman Kreuziger får frie tøyler under Giro d'Italia. Nytt av året er det imidlertid at de lyseblå og gule også vise seg fram i spurtene.

- Målet mitt er en etappeseier og den grønne trøya, lyder det ubeskjedent fra Allan Davis.

Seks år siden sist
Det var nok mange som trodde det var Davis som suste først over målstreken under mandagens etappe i Tyrkia rundt, men det var faktisk lagkompis Valentin Iglinskij som tok seg av etappeseieren.

31-åringen endte i stedet på 33.-plass, og noen vil nok hevde at han ikke lenger har toppfarten som skal til for å hevde seg mot verdens beste sprintere i Tour de France.

Les også: Sjokkseier i Tyrkia

Det er faktisk hele seks år siden forrige gang rytteren fra Queensland kjørte de franske etapperittet forrige gang.

- Jeg fikk beskjed om at jeg skulle kjøre Tour de France allerede i desember, forteller han til smh.com.

- I 2005 ble jeg nummer fem i poengsammendraget, og da forsøkte jeg ikke en gang å ta trøya, minner han om.

Thor Hushovd har allerede varslet at grønn trøye ikke står på menyen hans denne sesongen. Ettersom Astana-rytteren ikke er så halvgal i motbakkene, kan det åpne opp for at Mark Cavendish også i år må se opp for solobrudd på halvharde etapper. En spennende rytter som Andrea Guardini, som vant åpningen i Tyrkia rundt, ble hektet av i den første klatringen under etappe to i Tyrkia, mens sprintglade gutter som Davis, André Greipel, Tyler Farrar og Alessandro Petacchi alle var med og kjempet i spurten.

Slått av Hushovd
Davis ble nummer tre bak Matti Breschel og Thor Hushovd under VM på hjemmebane i Geelong (og tok gull under Samveldelekene i India). Ettersom også årets VM-løype virker forlokkende på sprintere, vil australieren også ta med seg Vuelta a España før han setter kursen mot København.

Davis er inne i sitt siste kontraktsår i Astana, noe som automatisk gjør at han kobles til det neste, store World Tour-prosjektet i hjemlandet.

- GreenEDGE-prosjektet er selvsagt attraktivt. Det gir seg selv når man er australier og kjenner alle folkene som er involvert i det, avslutter han.

PS! Etter Philippe Gilberts fantastiske trippel i Ardennene fortsetter belgieren å kobles til en overgang til Astana. - Hvorfor ikke? Nå skal vi finne pengene, uttalte Alexandre Vinokourov etter Liège-Bastogne-Liège.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken