*Nettavisen* Sport.

Davy: - Det er tøvete av Drillo

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Davy Wathne har null forståelse for Drillos valg, mens Henning Berg støtter landslagssjefen.

06.09.12 16:45

REYKJAVIK/OSLO (Nettavisen): Fredag møtes Island og Norge til viktig VM-kvalifiseringskamp på sagaøya.

Dette er det norske landslagets første kvalifiseringskamp på veien mot VM i Brasil i 2014, og slik sett er det viktig med en god start.

Torsdag trente Norge på Laugardalsvöllur stadion i Reykjavik. Den samme arenaen som oppgjøret mellom de to nasjonene skal spilles på fredag.

Treningen var åpen i 30 minutter for pressen, før den ble stengt for alle. Stadionanlegget var imidlertid ikke skjermet, og alle som ønsket innsyn kunne få det.

- Det er tøvete
Om Island ønsket å finsikte det norske laget før kampen hadde de alle muligheter til det, selv om treningen altså skulle være stengt.

TV 2-profil og sportsjournalist Davy Wathne mener det er regelrett tøv av landslagsledelsen å stenge treningen på denne måten.

- De mener vel det gir litt mer ro å stenge treningen. Det blir litt mindre mas og spørsmål etterpå om det som har skjedd på treningen, sier han til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/scanpix

- Men jeg synes det er en snål idé, som ikke har noen praktisk betydning, legger han til.

- Er det tøv?

- Ja, det er tøv, svarer TV 2-profilen.

Wathne tror også den islandske landslagsledelsen kjenner det norske landslaget såpass godt, at den uansett har full kontroll på hvordan Drillos menn vil spille fredag.

- Vil ha ro
Henning Berg, som for tiden er ekspert i TV 2, har mange år på landslaget bak seg. Han mener hovedgrunnen til å stenge treningen er for å gi spillerne ro.

- Man vil ha ro, ro til å snakke uten at det står masse folk og ser på, hører alt som sies, og følger spillerne med argusøyne, sier den tidligere forsvarsspilleren til Nettavisen.

- Spillerne er vant til å bli sett, men når du er proff i utlandet er det ingen på treningene dine, og det kryr heller ikke av journalister på trening i norske klubber. Det å få ro, og kunne ha fokus på det som gjøres er nok grunnen til at de velger å stenge treningen, sier Berg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Landslagets pressesjef Jon Mørland bekrefter det Berg sier overfor Nettavisen.

- Treningen stenges for at spillerne skal få ro og fred, sier Mørland, som regner med at dette vil bli respektert av Island selv om det er fullt innsyn til banen i begge ender.

Tror ikke på spioner
Berg tror heller ikke at islendingene snek til seg noe ekstra informasjon fra det Norge drev med på treningen torsdag.

- Vi får se hvor mye de smugkikker, om de sitter på taket, eller ligger i buskene, men det spørs vel om de velger å gjøre det, selv om man aldri vet, sier han.

- Jeg tror ikke Lagerbäck velger å gjøre det. Det er ikke avgjørende informasjon for dem på denne treningen. Den er egentlig mer viktig for Norge, sier TV 2-eksperten.

Berg mener landslagssjef Egil Drillo Olsen bør bruke treningen på å finne den riktige kombinasjonen på midtbanen, og kanskje øve inn noen dødballtrekk foran kampen.

- Det har blitt satt en del spørsmålstegn ved Norge, og da er det greit å holde kortene litt tett. Når man skal øve på dødballtrekk og slike ting er det greit at motstanderen ikke ser det, for det er noe som kan avgjøre en kamp, sier Berg.

Oppgjøret mellom Island og Norge spilles fredag 20.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.