*Nettavisen* Sport.

Davy Wathne: - Historieløst!

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Arne Scheie kårer Kniksen til tidenes 16. beste norske fotballspiller. Slikt blir det bråk av i Bergen.

17.12.12 16:58

Scheie og NRK-kollega Knut Nesbø har fra 1. desember startet kåring av tidenes beste norske fotballspiller. 24 spillere er på listen, og allerede 9. desember kom hele Bergens fotballikon, Roald «Kniksen» Jensen.

De to TV-profilene mener altså at det finnes 15 bedre spillere i norsk fotball de 50 siste årene enn legenden fra Brann. Av de som er rangert bedre enn Kniksen frem til søndag er Erik Mykland, Einar Aas, Kjetil Rekdal, Odd Iversen, Harald Berg, Steffen Iversen og Ronny Johnsen.

- Vi visste at vi kom til å få mange reaksjoner da vi startet denne kåringen, og jeg hadde vel ikke trodd noe annet enn at bergenserne kom til å reagere på Kniksens plassering, sier Arne Scheie til BA.

- Hvordan i all verden kom dere frem til denne lave plasseringen for denne fotballegenden i Bergen?

- Da vi skulle rangere spillerne så vi på hvordan de hadde markert seg utlandet. Hvor mye var de blitt lagt merke til der? Og selv om Kniksen er stor i norsk sammenheng, har han ikke fått den samme oppmerksomheten som andre i utlandet, svarer Scheie.

TV 2-sporten Davy Wathne er leder i juryen som kårer norsk fotballs Hall of Fame. Han er lite imponert over vurderingene til Scheie og Nesbø.

- Dette er historieløst, men jeg har aldri latt meg imponere av NRKs vurderinger når det gjelder fotball, sier Wathne til BA.

På det sosiale nettstedet Twitter raser også flere over kåringen til Scheie og Nesbø. Redaktør for supporterbladet «D12M», Gjert Moldestad, er en av dem.

- Den kåringen er rett og slett utrolig dårlig. Da jeg oppdaget Kniksen bak luke nummer ni, måtte jeg sjekke at dette faktisk var en rangering. Det er det jo, og da er de helt på viddene. I mine øyne er Kniksen i hvert fall blant de fem beste spillerne i Norge gjennom tidene, sier Moldestad.

D12M-redaktøren fnyser av at Scheie bruker omdømme i utlandet som ett av kriteriene for listen sin.

- Det er vel en kåring av ferdigheter? Ikke av omdømme? Nei, det blir bare tåpelig, sukker han.

Duoen bak listen regnet med at de kom til å få kritikk.

- Selvsagt ville folk reagere. Folk i Bodø vil nok reagere på at Harald Berg ikke er høyere oppe enn han er. Dette er vår oppfatning, og da vi satte opp listen var Knut og jeg enig om 20 av spillerne fra start av, forteller Scheie.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.