- Vi har i formiddag hatt en dialog med Christian Eriksen som har sendt en hilsen til lagkameratene sine. Tilstanden hans er fortsatt stabil, og han er fortsatt innlagt for ytterligere undersøkelser, melder Danmarks fotballforbund (DBU) via Twitter.

Les også: Britisk TV-gigant beklager Eriksen-bildene

- Laget og støtteapparatet rundt landslaget har fått krisehjelp, og bruker dagen på å hjelpe hverandre etter gårsdagens hendelser, tilføyes det.

DBU fortsetter med å takke for mange rørende hilsener til Christian Eriksen fra fans, spillere, det danske kongehuset, internasjonale forbund, klubber og mange flere.

Forbundet oppfordrer videre om at alle hilsener sendes til dem, så de kan samle dem og videreformidle dem til Eriksen og familien hans.

Les også: Seerstorm mot NRK etter skrekkbildene i Danmark

Beroliget klubbkompiser

EM-kampen mot Finland ble brått avbrutt på grunn av lørdagens skumle hendelse i Parken.

Etter den påfølgende innleggelsen på Rigshospitalet i København, fant Eriksen tid og krefter til å dempe bekymringene til lagkamerater og kolleger hos arbeidsgiver Inter.

Flere italienske medier gjengir det som skal ha vært Danmark-stjernens melding til klubbkompisene sendt via WhatsApp rundt klokka 23.00 lørdag.

La Gazzetta dello Sport rapporterer at Eriksen forsikret dem om at han var i god behold med ordene: «Jeg har det fint».

- Sammensveiset

Til TV-kanalen RAI Sport sa klubbdirektør Giuseppe Moratta i Inter at han og spillerne ikke ønsket å være påtrengende, men at de mottok beskjeden med Eriksen med lettelse.

- Spillerne er veldig sammensveiset, og vi begynte å kommunisere med hverandre alle sammen da vi så de bildene. Vi ville ikke være påtrengende, så vi forsøkte å vise respekt for rekonvalesensen hans da han hadde betrygget oss.

Les også: Solbakken: - Vanskelige spørsmål venter Eriksen

- Jeg kan si er at Christian Eriksen sendte oss en melding selv i den interne chatten vår, og at det viser det sterke båndet mellom spillerne. Vi er optimistiske rundt tilstanden til Christian. Støtteapparatet til Danmark fortalte oss at de har kontroll på situasjonen, uttalte Marotta.