RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døde etter hockey-slåsskamp

Foto: AP/Scanpix
Don Sanderson (21) mistet livet etter en ishockeykamp.

Sent fredag kveld kom meldingen om at den 21 år unge ishockeyspilleren Don Sanderson er død, etter tre uker i koma.

Kanadieren falt til isen sammen med Corey Fulton i forbindelse med en slåsskamp de to imellom da Sandersons lag Whitby Dunlops spilte mot Fultons Brantford Blast i en amatørkamp i Canada.

21-åringen mistet hjelmen under slåsskampen og slo bakhodet i isen under fallet.

Tre uker i koma
Han mistet bevisstheten i rundt 30 sekunder før han for en kort stund fikk den tilbake. Deretter falt han i koma, før han gjennomgikk en hjerneoperasjon.

Fredag mistet han altså livet.

Den tragiske ulykken setter fart i diskusjonene om slåssing skal tillates i nordamerikansk ishockey, eller om reglene for dette eventuelt bør justeres.

I NHL - det øverste proffnivået - er reglene i dag slik at dersom du spiller med visir på hjelmen, må du ta av deg hjelmen før du involverer deg i en slåsskamp. Hvis du ikke gjør dette, får du og laget en tominutters utvisning.

- Må lære av dette
Slåssing straffes som regel kun med fem minutter i utvisningsboksen i NHL og resten av de nordamerikanske ishockeyligaene.

- Hver gang er tragedie som dette skjer - og den kunne ha vært avverget gjennom en rekke regelendringer, eller hvordan hjelmene lages - må det følge en debatt. For hvis du mister bare ett liv og ikke lærer av det, gjør vi alle en stor feil, sier Dunlops president Steve Cardwell.

Norges eneste NHL-spiller, Ole-Kristian Tollefsen, er av og til involvert i slåsskamper når han spiller for Columbus Blue Jackets. Slåssingen er nemlig ikke bare for syns skyld - den har blant annet den funksjon at det skremmer motspillere fra å takle spillere stygt og farefullt. Derfor har de fleste lag i NHL én eller flere spillere som lar hanskene falle dersom en motstander opptrer ufint.

Tollefsen slo hodet i isen
Det er under en måned siden Tollefsen selv falt under en slåsskamp og slo hodet i isen. Nesgutten begynte å blø og måtte hjelpes av banen.

- Jeg var bare svimmel, sa Tollefsen den gang.

24-åringen er for tiden kneskadet og ute av spill. Han var torsdag tilbake i trening, 13 dager etter meniskoperasjonen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere